De 53-jarige Daphne Caruana Galizia kwam vorige maandag om het leven door een autobom. De journaliste had in de lente van dit jaar nog een schandaal blootgelegd rond de zogenaamde Panama Papers. Daarbij beschuldigde ze ook medewerkers van premier Joseph Muscat.

Volgens Michael Briguglio, een van de organisatoren van het protest, heeft die gebeurtenis een vertrouwenscrisis veroorzaakt. 'Er is angst in het land', zo zegt hij. 'De staat is er niet in geslaagd Daphne te beschermen. De staat beschermt ons niet.'

Briguglio vindt dat premier Muscat de politiecommissaris en het hoofd van het parket nu de laan uit moet sturen.

Lees ook: Europarlementsleden over Panama Papers: 'Dat is toch om te janken?'

De 53-jarige Daphne Caruana Galizia kwam vorige maandag om het leven door een autobom. De journaliste had in de lente van dit jaar nog een schandaal blootgelegd rond de zogenaamde Panama Papers. Daarbij beschuldigde ze ook medewerkers van premier Joseph Muscat. Volgens Michael Briguglio, een van de organisatoren van het protest, heeft die gebeurtenis een vertrouwenscrisis veroorzaakt. 'Er is angst in het land', zo zegt hij. 'De staat is er niet in geslaagd Daphne te beschermen. De staat beschermt ons niet.' Briguglio vindt dat premier Muscat de politiecommissaris en het hoofd van het parket nu de laan uit moet sturen.