De aanwezigen hebben borden bij met opschriften als 'neen aan het totalitarisme' en 'ik ben leerkracht'. Er zijn ook slogans te horen als 'je suis Samuel' (naar analogie van 'Je suis Charlie', red.) en 'vrijheid van meningsuiting, vrijheid van onderwijs'.

Verschillende politieke figuren tekenen present, zoals premier Jean Castex, burgemeester van Parijs Anne Hidalgo en minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer. Ook leiders van zowel linkse als rechtse partijen wonen de manifestatie bij.

Castex schreef zondag op Twitter dat de Fransen zich niet zullen laten verdelen. De Place de la Republique, in het oosten van Parijs, is een symbolische locatie sinds de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Toen kwamen mensen eveneens op het plein samen om de slachtoffers te herdenken, en het is sindsdien een belangrijke locatie voor het herdenken van terreurslachtoffers.

De redactie van Charlie Hebdo riep trouwens samen met de ngo SOS Racisme en lerarenverenigingen op tot de demonstraties.

Er worden zondag in heel het land steunmanifestaties verwacht. Zo kwamen onder meer in Lyon, Toulouse, Straatsburg, Nantes, Marseille, Rijsel en Bordeaux honderden mensen op straat, meldt BFMTV. Al zeker in Parijs en in Lyon, waar zeker 6.000 mensen samen kwamen, werd een minuut stilte gehouden.

Samuel Paty werd vrijdag onthoofd door een 18-jarige Tsjetsjeen, nadat hij Mohammed-cartoons had getoond in de les. De dader werd door de politie doodgeschoten. Ondertussen werden al elf mensen opgepakt in de zaak. Het gaat om verschillende mensen uit de omgeving van de dader, onder wie zijn ouders, zijn grootvader en zijn jongere broer, de vader van een leerling uit de klas van de leraar en een islamistische militant.

De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, zei zondag nog dat hij meer en betere controle wil van de financiën van een aantal mogelijk radicale islamitische organisaties.

De aanwezigen hebben borden bij met opschriften als 'neen aan het totalitarisme' en 'ik ben leerkracht'. Er zijn ook slogans te horen als 'je suis Samuel' (naar analogie van 'Je suis Charlie', red.) en 'vrijheid van meningsuiting, vrijheid van onderwijs'. Verschillende politieke figuren tekenen present, zoals premier Jean Castex, burgemeester van Parijs Anne Hidalgo en minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer. Ook leiders van zowel linkse als rechtse partijen wonen de manifestatie bij. Castex schreef zondag op Twitter dat de Fransen zich niet zullen laten verdelen. De Place de la Republique, in het oosten van Parijs, is een symbolische locatie sinds de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Toen kwamen mensen eveneens op het plein samen om de slachtoffers te herdenken, en het is sindsdien een belangrijke locatie voor het herdenken van terreurslachtoffers. De redactie van Charlie Hebdo riep trouwens samen met de ngo SOS Racisme en lerarenverenigingen op tot de demonstraties. Er worden zondag in heel het land steunmanifestaties verwacht. Zo kwamen onder meer in Lyon, Toulouse, Straatsburg, Nantes, Marseille, Rijsel en Bordeaux honderden mensen op straat, meldt BFMTV. Al zeker in Parijs en in Lyon, waar zeker 6.000 mensen samen kwamen, werd een minuut stilte gehouden. Samuel Paty werd vrijdag onthoofd door een 18-jarige Tsjetsjeen, nadat hij Mohammed-cartoons had getoond in de les. De dader werd door de politie doodgeschoten. Ondertussen werden al elf mensen opgepakt in de zaak. Het gaat om verschillende mensen uit de omgeving van de dader, onder wie zijn ouders, zijn grootvader en zijn jongere broer, de vader van een leerling uit de klas van de leraar en een islamistische militant. De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, zei zondag nog dat hij meer en betere controle wil van de financiën van een aantal mogelijk radicale islamitische organisaties.