De provincie British Columbia in het westen van Canada riep dinsdag de noodtoestand uit door de aanhoudende bosbranden. Door de hoge temperaturen en de opkomende wind breidt het vuur zich de komende dagen naar verwachting verder uit. Al meer dan 5.700 mensen moesten hun huis verlaten en voor zo'n 32.000 dreigt het zelfde als de situatie niet verbetert.

Het westen van Canada en de Verenigde Staten worden al weken geteisterd door bosbranden die zijn veroorzaakt door de hittegolf van eind juni. Er zijn bijna 300 actieve bosbranden in British Columbia en het hete, droge weer houdt de komende dagen naar verwachting nog aan.

Meer dan 3.000 brandweerlieden bestrijden het vuur. Het leger heeft 350 militairen ingezet om de brandweer bij te staan.

De provincie British Columbia in het westen van Canada riep dinsdag de noodtoestand uit door de aanhoudende bosbranden. Door de hoge temperaturen en de opkomende wind breidt het vuur zich de komende dagen naar verwachting verder uit. Al meer dan 5.700 mensen moesten hun huis verlaten en voor zo'n 32.000 dreigt het zelfde als de situatie niet verbetert. Het westen van Canada en de Verenigde Staten worden al weken geteisterd door bosbranden die zijn veroorzaakt door de hittegolf van eind juni. Er zijn bijna 300 actieve bosbranden in British Columbia en het hete, droge weer houdt de komende dagen naar verwachting nog aan. Meer dan 3.000 brandweerlieden bestrijden het vuur. Het leger heeft 350 militairen ingezet om de brandweer bij te staan.