In de hoofdstad Damascus vierden honderden mensen president Bashar al-Assad op het centrale Umayyad-plein. Ze staken foto's van het staatshoofd op, zwaaiden met Syrische vlaggen en riepen slogans die het leger en Al-Assad prezen.

Ook in Aleppo, de stad in het noorden waar jarenlang gevochten werd, betuigden honderden mensen hun steun aan de regering en haar bondgenoot Rusland. Veel van de betogers waren er blijkbaar van overtuigd dat de Syrische luchtafweer de raketten onderschept had.

Volgens Washington troffen alle projectielen doel. Rusland zei daarentegen dat Syrië een groot deel ervan onderschept had.

Video

Het kabinet van president Assad verspreidde zaterdagmorgen via sociale media een acht seconden durende video waarin te zien is hoe het in kostuum en met een das uitgedoste, alsmede een aktendas dragende, staatshoofd zijn imposant presidentieel paleis binnentreedt.

Bij de video schreef het presidentieel kabinet: '(Goede) Morgen van de vastberadenheid'. Zelf zei Bashar al-Assad niets. Wanneer de beelden zijn gemaakt, is onduidelijk.

In de hoofdstad Damascus vierden honderden mensen president Bashar al-Assad op het centrale Umayyad-plein. Ze staken foto's van het staatshoofd op, zwaaiden met Syrische vlaggen en riepen slogans die het leger en Al-Assad prezen.Ook in Aleppo, de stad in het noorden waar jarenlang gevochten werd, betuigden honderden mensen hun steun aan de regering en haar bondgenoot Rusland. Veel van de betogers waren er blijkbaar van overtuigd dat de Syrische luchtafweer de raketten onderschept had. Volgens Washington troffen alle projectielen doel. Rusland zei daarentegen dat Syrië een groot deel ervan onderschept had.Het kabinet van president Assad verspreidde zaterdagmorgen via sociale media een acht seconden durende video waarin te zien is hoe het in kostuum en met een das uitgedoste, alsmede een aktendas dragende, staatshoofd zijn imposant presidentieel paleis binnentreedt.Bij de video schreef het presidentieel kabinet: '(Goede) Morgen van de vastberadenheid'. Zelf zei Bashar al-Assad niets. Wanneer de beelden zijn gemaakt, is onduidelijk.