Duizenden mensen betogen in Japan tegen het gebruik van nucleaire energie, na de aardbeving en de tsunami die leidden tot de op Tsjernobyl na grootste kernramp uit de geschiedenis.

Ondanks de regen verzamelden duizenden Japanners in een park in de hoofdstad Tokio. Twee maanden na het ongeval in de kerncentrale van Fukushima Daiichi eiste de Japanse premier Naoto Kan vrijdag de sluiting van een andere centrale die gelegen is in het centrum van Japan, in aardbevingsgevoelig gebied. "Ik heb bevolen dat Chubu Electric Power de operaties van alle reactoren in de kerncentrale van Hamaoka moet stopzetten", verklaarde de eerste minister. "De beslissing werd genomen voor de veiligheid van de inwoners", preciseerde Kan.

De nucleaire centrale bevindt zich op minder dan 200 kilometer ten zuidwesten van Tokio en op een 100-tal kilometer van de metropool Nagoya, midden in een industriële regio. (Belga)

Duizenden mensen betogen in Japan tegen het gebruik van nucleaire energie, na de aardbeving en de tsunami die leidden tot de op Tsjernobyl na grootste kernramp uit de geschiedenis. Ondanks de regen verzamelden duizenden Japanners in een park in de hoofdstad Tokio. Twee maanden na het ongeval in de kerncentrale van Fukushima Daiichi eiste de Japanse premier Naoto Kan vrijdag de sluiting van een andere centrale die gelegen is in het centrum van Japan, in aardbevingsgevoelig gebied. "Ik heb bevolen dat Chubu Electric Power de operaties van alle reactoren in de kerncentrale van Hamaoka moet stopzetten", verklaarde de eerste minister. "De beslissing werd genomen voor de veiligheid van de inwoners", preciseerde Kan. De nucleaire centrale bevindt zich op minder dan 200 kilometer ten zuidwesten van Tokio en op een 100-tal kilometer van de metropool Nagoya, midden in een industriële regio. (Belga)