Duizenden mensen op het Indonesische eiland Sulawesi hebben hun woning moeten verlaten vanwege de vulkaan Lokon, die donderdagavond lokale tijd is beginnen uitbarsten.

Uit de berg komen as, rotsblokken en brede lavastromen, die grasland en struiken in brand doen vliegen. Dat melden verschillende persagentschappen.

Voorbereid

De vulkaan is sinds begin deze week actief, toen hij as begon uit te spuwen. De aswolk is intussen al 1 kilometer hoog.

In de buurt van de Lokon leven zo'n 30.000 mensen. Er heerst geen paniek bij de bevolking. De autoriteiten hadden erop gerekend dat de vulkaan zou uitbreken en waren goed voorbereid.

De Lokon is een van de meest actieve van de in totaal meer dan 100 vulkanen van Indonesië. De vorige uitbarsting dateert van 1991. (KVDA)

Duizenden mensen op het Indonesische eiland Sulawesi hebben hun woning moeten verlaten vanwege de vulkaan Lokon, die donderdagavond lokale tijd is beginnen uitbarsten. Uit de berg komen as, rotsblokken en brede lavastromen, die grasland en struiken in brand doen vliegen. Dat melden verschillende persagentschappen. Voorbereid De vulkaan is sinds begin deze week actief, toen hij as begon uit te spuwen. De aswolk is intussen al 1 kilometer hoog. In de buurt van de Lokon leven zo'n 30.000 mensen. Er heerst geen paniek bij de bevolking. De autoriteiten hadden erop gerekend dat de vulkaan zou uitbreken en waren goed voorbereid. De Lokon is een van de meest actieve van de in totaal meer dan 100 vulkanen van Indonesië. De vorige uitbarsting dateert van 1991. (KVDA)