Meer dan vijftig mensen werden tijdelijk opgepakt, aldus de politie vandaag in Kiev.

Rond de 5000 manschappen van de ordediensten beveiligden de 'Mars van de Gelijkheid'. De autoriteiten spraken over 3000 deelnemers. De organisatoren gingen uit van heel wat meer demonstranten. Onder hen ook een delegatie uit de zusterstad München met onder meer de Duitse minister voor Europa Michael Roth en Europarlementslid Rebecca Harms.

Vooraf had zich vooral de Oekraïense orthodoxe kerk van het Moskouse patriarchaat voor een verbod van de mars uitgesproken.

De mars vindt sinds 2013 jaarlijks in de Oekraïense hoofdstad plaats. Enkel in 2014 mocht de demonstratie uit veiligheidsoverwegingen niet doorgaan.

Meer dan vijftig mensen werden tijdelijk opgepakt, aldus de politie vandaag in Kiev.Rond de 5000 manschappen van de ordediensten beveiligden de 'Mars van de Gelijkheid'. De autoriteiten spraken over 3000 deelnemers. De organisatoren gingen uit van heel wat meer demonstranten. Onder hen ook een delegatie uit de zusterstad München met onder meer de Duitse minister voor Europa Michael Roth en Europarlementslid Rebecca Harms. Vooraf had zich vooral de Oekraïense orthodoxe kerk van het Moskouse patriarchaat voor een verbod van de mars uitgesproken. De mars vindt sinds 2013 jaarlijks in de Oekraïense hoofdstad plaats. Enkel in 2014 mocht de demonstratie uit veiligheidsoverwegingen niet doorgaan.