Dat heeft de topman van de inlichtingendiensten, Hans-Georg Maaßen, gemeld op televisiezender ARD.

"We hadden informatie gekregen van de geheime diensten dat hij eerst treinen viseerde in Duitsland. Later bleek dat zijn doelwit één van de luchthavens in Berlijn was", aldus Maaßen. Verschillende Duitse media hadden tijdens het weekend al gesproken over de luchthavens als doelwit, maar dat werd tot nu toe niet bevestigd.

De Duitse politie had begin september informatie ontvangen van de geheime diensten dat terreurgroep Islamitische Staat een aanslag plande tegen "infrastructuur" in Duitsland.

Lijm

"Het heeft geduurd tot vorige week donderdag vooraleer we wisten wie in Duitsland die aanslag ging plegen", zegt de inlichtingendienstenchef nog. De beslissing om al-Bakr te arresteren werd vrijdag genomen nadat hij warme lijm had gekocht. "We gingen ervan uit dat dat het laatste chemische product was dat hij nodig had om een bom te maken", aldus Maaßen nog. De verdachte kon zaterdag nog ontkomen na een huiszoeking in zijn woning in Chemnitz en werd maandagochtend na een klopjacht opgepakt door de politie.

Hij kon gevat worden nadat een andere Syriër bij wie al-Bakr onderdak had gevraagd, de politie had verwittigd.

De man had hem herkend van opsporingsberichten en zou hem volgens mediaverslagen samen met andere Syriërs overmeesterd hebben. De verdachte was volgens die verslagen gekneveld toen de politie arriveerde.

Der Spiegel meldt dat 1,5 kilo springstof bij de verdachte is aangetroffen.

(Belga/RR)

Dat heeft de topman van de inlichtingendiensten, Hans-Georg Maaßen, gemeld op televisiezender ARD."We hadden informatie gekregen van de geheime diensten dat hij eerst treinen viseerde in Duitsland. Later bleek dat zijn doelwit één van de luchthavens in Berlijn was", aldus Maaßen. Verschillende Duitse media hadden tijdens het weekend al gesproken over de luchthavens als doelwit, maar dat werd tot nu toe niet bevestigd. De Duitse politie had begin september informatie ontvangen van de geheime diensten dat terreurgroep Islamitische Staat een aanslag plande tegen "infrastructuur" in Duitsland. "Het heeft geduurd tot vorige week donderdag vooraleer we wisten wie in Duitsland die aanslag ging plegen", zegt de inlichtingendienstenchef nog. De beslissing om al-Bakr te arresteren werd vrijdag genomen nadat hij warme lijm had gekocht. "We gingen ervan uit dat dat het laatste chemische product was dat hij nodig had om een bom te maken", aldus Maaßen nog. De verdachte kon zaterdag nog ontkomen na een huiszoeking in zijn woning in Chemnitz en werd maandagochtend na een klopjacht opgepakt door de politie. Hij kon gevat worden nadat een andere Syriër bij wie al-Bakr onderdak had gevraagd, de politie had verwittigd.De man had hem herkend van opsporingsberichten en zou hem volgens mediaverslagen samen met andere Syriërs overmeesterd hebben. De verdachte was volgens die verslagen gekneveld toen de politie arriveerde.Der Spiegel meldt dat 1,5 kilo springstof bij de verdachte is aangetroffen.(Belga/RR)