Djaber al-Bakr, een 22-jarige Syrische vluchteling, zat gevangen in Leipzig en had officieel permanente bewaking. Hij was volgens Der Spiegel ook in hongerstaking gegaan. Een mededeling van de gevangenis geeft aan dat de gevangene in de ziekenboeg om het leven kwam. Bild Zeitung meldt dat een cipier hem daar om het uur controleerde.

Al-Bakr werd maandag gearresteerd in Leipzig, twee dagen nadat 1,5 kilo explosieven in zijn appartement in Chemnitz gevonden waren. Volgens Duitse inlichtingendiensten was hij geïdentificeerd als degene die een door IS opgezette aanslag tegen Duitse infrastructuur zou uitvoeren. Hij had daarbij een luchthaven in Berlijn op het oog.

Dollars

Hans-Georg Maassen, de baas van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst, zegt vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat hij in staat was in de loop van deze week zijn aanslag te plegen.

De politiediensten, die in september vernamen dat IS een aanslag tegen Duitse infrastructuur voorbereidden, waren de voorbije week op het spoor van Djaber al-Bakr gekomen nadat hij aankopen had gedaan van bomingrediënten.

Zaterdag was hij kunnen ontsnappen aan de autoriteiten. Later vroeg hij Syriërs om onderdak. Drie Syrische mannen herkenden hem van 'opsporing verzocht' boodschappen. Ze overmeesterden hem en alarmeerden de politie.

Volgens Duitse media reisde Djaber al-Bakr eerder dit jaar van Duitsland naar Turkije waar hij enige maanden verbleef. HIj keerde volgens Der Spiegel en Die Welt terug met een aanzienlijke hoeveelheid dollars in cash.

(Belga/RR)

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of www.zelfmoord1813. be.

Djaber al-Bakr, een 22-jarige Syrische vluchteling, zat gevangen in Leipzig en had officieel permanente bewaking. Hij was volgens Der Spiegel ook in hongerstaking gegaan. Een mededeling van de gevangenis geeft aan dat de gevangene in de ziekenboeg om het leven kwam. Bild Zeitung meldt dat een cipier hem daar om het uur controleerde.Al-Bakr werd maandag gearresteerd in Leipzig, twee dagen nadat 1,5 kilo explosieven in zijn appartement in Chemnitz gevonden waren. Volgens Duitse inlichtingendiensten was hij geïdentificeerd als degene die een door IS opgezette aanslag tegen Duitse infrastructuur zou uitvoeren. Hij had daarbij een luchthaven in Berlijn op het oog.Hans-Georg Maassen, de baas van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst, zegt vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat hij in staat was in de loop van deze week zijn aanslag te plegen.De politiediensten, die in september vernamen dat IS een aanslag tegen Duitse infrastructuur voorbereidden, waren de voorbije week op het spoor van Djaber al-Bakr gekomen nadat hij aankopen had gedaan van bomingrediënten. Zaterdag was hij kunnen ontsnappen aan de autoriteiten. Later vroeg hij Syriërs om onderdak. Drie Syrische mannen herkenden hem van 'opsporing verzocht' boodschappen. Ze overmeesterden hem en alarmeerden de politie.Volgens Duitse media reisde Djaber al-Bakr eerder dit jaar van Duitsland naar Turkije waar hij enige maanden verbleef. HIj keerde volgens Der Spiegel en Die Welt terug met een aanzienlijke hoeveelheid dollars in cash.(Belga/RR)