Polen heeft al aanzienlijke herstelbetalingen gekregen, en daarbovenop kwamen ook betalingen voor de gevolgen van het onrecht dat het nationaalsocialisme aanrichtte. In 1953 heeft Polen laten weten dat het vanaf dan afziet van verdere eisen, en heeft dat meermaals herhaald.

'De Duitse regering ziet geen enkele aanleiding om te twijfelen aan de volkenrechtelijke doeltreffendheid van die beslissing uit 1953', aldus Seibert. Al een aantal weken voert de rechtsconservatieve regering in Warschau de druk op Berlijn op, maar daar is men niet bepaald onder de indruk.

De Poolse minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Blaczczak schatte de materiële oorlogsschade begin september op een 940 miljard euro. Zijn collega Witold Waszczykowski corrigeerde hem begin deze week, dat dat bedrag 'wellicht nog veel hoger' ligt.

Polen heeft al aanzienlijke herstelbetalingen gekregen, en daarbovenop kwamen ook betalingen voor de gevolgen van het onrecht dat het nationaalsocialisme aanrichtte. In 1953 heeft Polen laten weten dat het vanaf dan afziet van verdere eisen, en heeft dat meermaals herhaald. 'De Duitse regering ziet geen enkele aanleiding om te twijfelen aan de volkenrechtelijke doeltreffendheid van die beslissing uit 1953', aldus Seibert. Al een aantal weken voert de rechtsconservatieve regering in Warschau de druk op Berlijn op, maar daar is men niet bepaald onder de indruk. De Poolse minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Blaczczak schatte de materiële oorlogsschade begin september op een 940 miljard euro. Zijn collega Witold Waszczykowski corrigeerde hem begin deze week, dat dat bedrag 'wellicht nog veel hoger' ligt.