Berlijn moet "een dagelijks quotum vastleggen, en op basis daarvan vluchtelingen rechtstreeks van Griekenland, Turkije of Jordanië naar Duitsland brengen", stelt de sociaaldemocraat woensdag in een interview met de Oostenrijkse krant Kurier.

Faymann stelt om een en ander tot stand te brengen 'doorreiscertificaten' voor. "Zo is de verdeling ook voorzien. Oostenrijk kan en mag geen verdeelplaats worden. Daarmee moet het gedaan zijn", aldus de Oostenrijkse kanselier.

'Oostenrijk geen wachtkamer voor Duitsland'

"Als Schengen moet functioneren - wat we willen - gaat het niet dat vluchtelingen van Griekenland tot Oostenrijk 'doorgewuifd' worden", meent Faymann. Daarbij gaat het erom dat EU-landen migranten ongestoord laten doorreizen. "Dat is niet langer draaglijk".

De sociaaldemocraat verwijt Duitsland elke dag maar een begrensd aantal vluchtelingen vanuit Oostenrijk te laten binnenkomen. De vluchtelingen moeten aan de buitengrenzen van de EU verdeeld worden, in Griekenland en Italië. "Men kan de mensen niet 2.000 kilometer laten verder trekken, en van Oostenrijk een wachtkamer voor Duitsland maken. Daartegen verzetten we ons ten stelligste", aldus Faymann.

Sinds enkele dagen laten de landen op de Balkanroute met de steun van Wenen minder vluchtelingen verder naar Centraal-Europa reizen. Daardoor zitten duizenden mensen vast aan de Grieks-Macedonische grens. (Belga/NSK)

Berlijn moet "een dagelijks quotum vastleggen, en op basis daarvan vluchtelingen rechtstreeks van Griekenland, Turkije of Jordanië naar Duitsland brengen", stelt de sociaaldemocraat woensdag in een interview met de Oostenrijkse krant Kurier.Faymann stelt om een en ander tot stand te brengen 'doorreiscertificaten' voor. "Zo is de verdeling ook voorzien. Oostenrijk kan en mag geen verdeelplaats worden. Daarmee moet het gedaan zijn", aldus de Oostenrijkse kanselier.'Oostenrijk geen wachtkamer voor Duitsland' "Als Schengen moet functioneren - wat we willen - gaat het niet dat vluchtelingen van Griekenland tot Oostenrijk 'doorgewuifd' worden", meent Faymann. Daarbij gaat het erom dat EU-landen migranten ongestoord laten doorreizen. "Dat is niet langer draaglijk".De sociaaldemocraat verwijt Duitsland elke dag maar een begrensd aantal vluchtelingen vanuit Oostenrijk te laten binnenkomen. De vluchtelingen moeten aan de buitengrenzen van de EU verdeeld worden, in Griekenland en Italië. "Men kan de mensen niet 2.000 kilometer laten verder trekken, en van Oostenrijk een wachtkamer voor Duitsland maken. Daartegen verzetten we ons ten stelligste", aldus Faymann. Sinds enkele dagen laten de landen op de Balkanroute met de steun van Wenen minder vluchtelingen verder naar Centraal-Europa reizen. Daardoor zitten duizenden mensen vast aan de Grieks-Macedonische grens. (Belga/NSK)