Gäfgen had de elfjarige Jacob von Metzler, de zoon van een in Frankfurt bekende bankier, ontvoerd. De ouders betaalden 1 miljoen euro losgeld. Nadat Gäfgen het geld had opgehaald, kreeg de politie hem in het vizier. In zijn huis werden aantekeningen over de ontvoering en een deel van het losgeld gevonden, maar de ontvoerde jongen was spoorloos.

Dreigementen Agenten probeerden Gäfgen met dreigementen van marteling zo ver te krijgen dat hij zou vertellen waar hij zijn slachtoffer had verborgen. Zij dachten dat het kind nog leefde en dat het zou kunnen sterven van onderkoeling of ondervoeding als zij hem niet snel zouden vinden.

Gafgën gaf na de dreigementen toe waar hij Von Metzler had verborgen. Hij bleek de jongen vrijwel direct na de ontvoering te hebben gedood en zijn lichaam in een ravijn te hebben gegooid.

Hij beweert sinds de verhoren psychische problemen te hebben en eiste om die reden een schadevergoeding. Gäfgen probeerde eerder Duitsland aan te klagen bij het Europees hof voor de Rechten van de Mens. Dat stelde hem deels in het gelijk.

Rechtenstudie De 36-jarige Gäfgen zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op Von Metzler. Vanwege de ernst van het misdrijf komt hij niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating, wat in Duitsland wel gebruikelijk is na het uitzitten van vijftien jaar van een levenslange gevangenisstraf.

In de gevangenis heeft de veroordeelde moordenaar een studie rechten afgerond en een autobiografie geschreven die is uitgebracht onder de titel Allein mit Gott - Der Weg zurück.

Marlou Visser / Elsevier

Gäfgen had de elfjarige Jacob von Metzler, de zoon van een in Frankfurt bekende bankier, ontvoerd. De ouders betaalden 1 miljoen euro losgeld. Nadat Gäfgen het geld had opgehaald, kreeg de politie hem in het vizier. In zijn huis werden aantekeningen over de ontvoering en een deel van het losgeld gevonden, maar de ontvoerde jongen was spoorloos. Dreigementen Agenten probeerden Gäfgen met dreigementen van marteling zo ver te krijgen dat hij zou vertellen waar hij zijn slachtoffer had verborgen. Zij dachten dat het kind nog leefde en dat het zou kunnen sterven van onderkoeling of ondervoeding als zij hem niet snel zouden vinden. Gafgën gaf na de dreigementen toe waar hij Von Metzler had verborgen. Hij bleek de jongen vrijwel direct na de ontvoering te hebben gedood en zijn lichaam in een ravijn te hebben gegooid. Hij beweert sinds de verhoren psychische problemen te hebben en eiste om die reden een schadevergoeding. Gäfgen probeerde eerder Duitsland aan te klagen bij het Europees hof voor de Rechten van de Mens. Dat stelde hem deels in het gelijk. Rechtenstudie De 36-jarige Gäfgen zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op Von Metzler. Vanwege de ernst van het misdrijf komt hij niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating, wat in Duitsland wel gebruikelijk is na het uitzitten van vijftien jaar van een levenslange gevangenisstraf. In de gevangenis heeft de veroordeelde moordenaar een studie rechten afgerond en een autobiografie geschreven die is uitgebracht onder de titel Allein mit Gott - Der Weg zurück. Marlou Visser / Elsevier