Een zelfmoordterrorist had vrijdagmorgen in de Malinese regio Gao een bomauto laten ontploffen. Bij de actie, die gericht was tegen een VN-vredesmissie, raakte een vijftiental Blauwhelmen gewond. Naast twaalf Duitse militairen, liep onder meer ook een Belgische militair verwondingen op. Volgens een militaire woordvoerder is zijn toestand 'stabiel' en verkeert hij niet in levensgevaar.

Zaterdag is vanuit Gao een eerste medische evacuatievlucht opgestegen richting Duitsland. Het toestel met enkele gewonde Duitse militairen aan boord, zal later op de dag landen in Keulen. De gewonde Blauwhelmen zullen van daaruit naar een militair hospitaal in Koblenz worden gebracht. Volgens dpa heeft het A400M-toestel drie ernstig gewonde militairen aan boord. Ook enkele gewonden die getransporteerd moeten worden, bevinden zich aan boord van het toestel.

Een zelfmoordterrorist had vrijdagmorgen in de Malinese regio Gao een bomauto laten ontploffen. Bij de actie, die gericht was tegen een VN-vredesmissie, raakte een vijftiental Blauwhelmen gewond. Naast twaalf Duitse militairen, liep onder meer ook een Belgische militair verwondingen op. Volgens een militaire woordvoerder is zijn toestand 'stabiel' en verkeert hij niet in levensgevaar. Zaterdag is vanuit Gao een eerste medische evacuatievlucht opgestegen richting Duitsland. Het toestel met enkele gewonde Duitse militairen aan boord, zal later op de dag landen in Keulen. De gewonde Blauwhelmen zullen van daaruit naar een militair hospitaal in Koblenz worden gebracht. Volgens dpa heeft het A400M-toestel drie ernstig gewonde militairen aan boord. Ook enkele gewonden die getransporteerd moeten worden, bevinden zich aan boord van het toestel.