De grootste koper van Duits wapentuig was Egypte. Het land koopt onder meer drie marinefregatten van fabrikant ThyssenKrupp Marine Systems en een luchtverdedigingssysteem van Diehl Defence. Een andere deal die in de laatste dagen van de vertrekkende regering werd goedgekeurd, was de levering van een onderzeeër aan Singapore.

Parlementslid Sevim Dagdelen van Die Linke vindt dat de sociaaldemocratische SPD van bondskanselier Olaf Scholz, die ook in de vorige regering zat, inconsequent is over wapenleveringen aan 'autoritaire regimes'. Egypte is onder meer betrokken bij de oorlog in Jemen.

De onlangs als bondskanselier aangetreden Scholz was onder Merkel vicekanselier en minister van Financiën. De vertrekkende regering keurde in haar laatste dagen dus nog heel wat deals goed, ook al was ze eigenlijk alleen waarnemend en worden belangrijke beslissingen in die hoedanigheid gewoonlijk vermeden.

De grootste koper van Duits wapentuig was Egypte. Het land koopt onder meer drie marinefregatten van fabrikant ThyssenKrupp Marine Systems en een luchtverdedigingssysteem van Diehl Defence. Een andere deal die in de laatste dagen van de vertrekkende regering werd goedgekeurd, was de levering van een onderzeeër aan Singapore.Parlementslid Sevim Dagdelen van Die Linke vindt dat de sociaaldemocratische SPD van bondskanselier Olaf Scholz, die ook in de vorige regering zat, inconsequent is over wapenleveringen aan 'autoritaire regimes'. Egypte is onder meer betrokken bij de oorlog in Jemen.De onlangs als bondskanselier aangetreden Scholz was onder Merkel vicekanselier en minister van Financiën. De vertrekkende regering keurde in haar laatste dagen dus nog heel wat deals goed, ook al was ze eigenlijk alleen waarnemend en worden belangrijke beslissingen in die hoedanigheid gewoonlijk vermeden.