Drie militairen van het Duitse leger zijn vrijdag in het noorden van Afghanistan om het leven gekomen tijdens een gevecht met strijders van de Taliban.

Vijf andere Duitse soldaten en minstens één rebellenaanvoerder raakten gewond tijdens het urenlange gevecht.

De gevechten hadden plaats in het district Char Darah, in de noordelijke provincie Kunduz.

De vijandelijkheden begonnen toen een Duitse patrouille door taliban werd beschoten. Volgens dorpsbewoners werden verschillende huizen vernield.

Het Duits parlement stemde eind februari in met een verlenging van de militaire missie in Afghanistan met een jaar. Het aantal militairen in het land werd verhoogd van 4.500 tot 5.350.

Drie militairen van het Duitse leger zijn vrijdag in het noorden van Afghanistan om het leven gekomen tijdens een gevecht met strijders van de Taliban.Vijf andere Duitse soldaten en minstens één rebellenaanvoerder raakten gewond tijdens het urenlange gevecht.De gevechten hadden plaats in het district Char Darah, in de noordelijke provincie Kunduz.De vijandelijkheden begonnen toen een Duitse patrouille door taliban werd beschoten. Volgens dorpsbewoners werden verschillende huizen vernield. Het Duits parlement stemde eind februari in met een verlenging van de militaire missie in Afghanistan met een jaar. Het aantal militairen in het land werd verhoogd van 4.500 tot 5.350.