Bij het ongeluk heeft de copiloot zijn collega uit de cockpit buitengesloten en heeft hij het toestel bewust in de Alpen laten neerstorten, met de dood van alle 150 inzittenden tot gevolg. Onderzoek wees uit dat de 27-jarige psychische problemen en zelfmoordgedachten had.

Ten gevolge van de catastrofe riep de Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt een werkgroep op. Dit had als resultaat dat de regering luchtvaartondernemingen wil verplichten "ervoor te zorgen dat er enkel luchtvaartpersoneel wordt ingezet dat bekwaam en gerechtigd is om in te staan voor een veilig en planmatig vervoer", zo las de krant in documenten.

De bedrijven zullen altijd hun personeel moeten controleren als er vermoedens bestaan dat onder invloed van geneesmiddelen, alcohol of andere psychoactieve substanties het goed functioneren van de betrokkene in het geding of uitgesloten is. Daarbovenop moet het mogelijk zijn preventieve controles uit te voeren. (Belga/WK)

Bij het ongeluk heeft de copiloot zijn collega uit de cockpit buitengesloten en heeft hij het toestel bewust in de Alpen laten neerstorten, met de dood van alle 150 inzittenden tot gevolg. Onderzoek wees uit dat de 27-jarige psychische problemen en zelfmoordgedachten had. Ten gevolge van de catastrofe riep de Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt een werkgroep op. Dit had als resultaat dat de regering luchtvaartondernemingen wil verplichten "ervoor te zorgen dat er enkel luchtvaartpersoneel wordt ingezet dat bekwaam en gerechtigd is om in te staan voor een veilig en planmatig vervoer", zo las de krant in documenten. De bedrijven zullen altijd hun personeel moeten controleren als er vermoedens bestaan dat onder invloed van geneesmiddelen, alcohol of andere psychoactieve substanties het goed functioneren van de betrokkene in het geding of uitgesloten is. Daarbovenop moet het mogelijk zijn preventieve controles uit te voeren. (Belga/WK)