De Duitse regering heeft maandag de steun goedgekeurd aan Griekenland in het kader van het akkoord dat het land heeft bereikt met de landen van de eurozone en het IMF.

In totaal krijgt Griekenland leningen ter waarde van 110 miljard euro. Duitsland neemt daarvan over drie jaar 22,4 miljard voor haar rekening.

Het Duits parlement zal later deze week het licht op groen zetten voor de lening.

In Duitsland was er grote weerstand bij de bevolking om het door schulden geplaagde Griekenland te helpen.

Het land keurde de hulp uiteindelijk goed omdat het in haar eigen voordeel was. Volgens bondskanselier Angela Merkel was het de enige manier om de stabiliteit van de euro te verzekeren.

De wet komt er wegens een noodsituatie omdat Griekenland geen toegang meer had tot de financiële markten. De zaak had een impact op de stabiliteit van de euro, aldus Merkel tijdens een persconferentie.

De Duitse regering heeft maandag de steun goedgekeurd aan Griekenland in het kader van het akkoord dat het land heeft bereikt met de landen van de eurozone en het IMF.In totaal krijgt Griekenland leningen ter waarde van 110 miljard euro. Duitsland neemt daarvan over drie jaar 22,4 miljard voor haar rekening.Het Duits parlement zal later deze week het licht op groen zetten voor de lening.In Duitsland was er grote weerstand bij de bevolking om het door schulden geplaagde Griekenland te helpen.Het land keurde de hulp uiteindelijk goed omdat het in haar eigen voordeel was. Volgens bondskanselier Angela Merkel was het de enige manier om de stabiliteit van de euro te verzekeren.De wet komt er wegens een noodsituatie omdat Griekenland geen toegang meer had tot de financiële markten. De zaak had een impact op de stabiliteit van de euro, aldus Merkel tijdens een persconferentie.