Verdachte Detlev G. (55) werd woensdag op zijn werk aangehouden en zit in voorlopige hechtenis.

De speurders benadrukken dat er wel aanwijzingen, maar geen concrete bewijzen zijn om van een kannibalistische daad te spreken. Eerder was daar wel sprake van in de pers.

Fantaseren

De feiten vonden plaats op 4 november. Een bedrijfsleider uit Hannover trok naar Dresden om er een politieagent te ontmoeten die hij op een internetforum over kannibalisme had leren kennen. Dat vertelde Dieter Kroll van de politie van Dresden tijdens een persconferentie op televisie.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou het slachtoffer er al meerdere jaren over gefantaseerd hebben zich door iemand te laten doden en opeten. Dat fantasme kwam ter sprake in intensieve conversaties tussen de twee mannen per chat, e-mail of sms en tijdens telefoongesprekken.

De agent, die als wetenschapsexpert voor de lokale gerechtelijke politie werkte, bracht zijn slachtoffer met een messteek in de hals om het leven kort nadat ze bij hem thuis waren aangekomen. Hij sneed het lichaam vervolgens in stukken en beende stukken uit, die hij in zijn tuin begroef.

Begraven

Collega's gaven de verdwijning van het slachtoffer pas een week later bij de politie aan.

De onderzoekers konden de verdachte identificeren nadat ze mensen uit de omgeving van het slachtoffer hadden ondervraagd en zijn internet- en gsm-activiteit hadden onderzocht. Hij bekende de feiten en gaf ook aan waar in zijn tuin de verschillende stukken van het lichaam begraven lagen.

Kannibaal

Hoewel het dus blijkbaar niet gaat over een geval van kannibalisme, doet deze zaak toch denken aan de 'Kannibaal van Rotenburg' uit 2001.

Armin Meiwes, een 41-jarige informaticus, bracht toen de 43-jarige Bernd Jürgen Brandes om het leven nadat de twee eerst samen de penis van het slachtoffer hadden opgegeten. Dat gebeurde op vraag van het slachtoffer, die daarna gedood werd en in stukken werd gesneden. Meiwes bewaarde ook stukken in de diepvriezer om later op te eten. Meiwes kreeg in 2006 levenslang. (Belga/KVDA)

Verdachte Detlev G. (55) werd woensdag op zijn werk aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. De speurders benadrukken dat er wel aanwijzingen, maar geen concrete bewijzen zijn om van een kannibalistische daad te spreken. Eerder was daar wel sprake van in de pers.Fantaseren De feiten vonden plaats op 4 november. Een bedrijfsleider uit Hannover trok naar Dresden om er een politieagent te ontmoeten die hij op een internetforum over kannibalisme had leren kennen. Dat vertelde Dieter Kroll van de politie van Dresden tijdens een persconferentie op televisie. Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou het slachtoffer er al meerdere jaren over gefantaseerd hebben zich door iemand te laten doden en opeten. Dat fantasme kwam ter sprake in intensieve conversaties tussen de twee mannen per chat, e-mail of sms en tijdens telefoongesprekken. De agent, die als wetenschapsexpert voor de lokale gerechtelijke politie werkte, bracht zijn slachtoffer met een messteek in de hals om het leven kort nadat ze bij hem thuis waren aangekomen. Hij sneed het lichaam vervolgens in stukken en beende stukken uit, die hij in zijn tuin begroef. BegravenCollega's gaven de verdwijning van het slachtoffer pas een week later bij de politie aan. De onderzoekers konden de verdachte identificeren nadat ze mensen uit de omgeving van het slachtoffer hadden ondervraagd en zijn internet- en gsm-activiteit hadden onderzocht. Hij bekende de feiten en gaf ook aan waar in zijn tuin de verschillende stukken van het lichaam begraven lagen. KannibaalHoewel het dus blijkbaar niet gaat over een geval van kannibalisme, doet deze zaak toch denken aan de 'Kannibaal van Rotenburg' uit 2001. Armin Meiwes, een 41-jarige informaticus, bracht toen de 43-jarige Bernd Jürgen Brandes om het leven nadat de twee eerst samen de penis van het slachtoffer hadden opgegeten. Dat gebeurde op vraag van het slachtoffer, die daarna gedood werd en in stukken werd gesneden. Meiwes bewaarde ook stukken in de diepvriezer om later op te eten. Meiwes kreeg in 2006 levenslang. (Belga/KVDA)