De Duitse politie waarschuwt voor gevaar door extremistische islamisten in de havenstad Bremen die tot geweld bereid zijn. Een federale instelling kreeg sinds vrijdagavond inlichtingen over de activiteiten van mogelijke dreigingen, zei de politie.

Politieaanwezigheid

De politie zei "veiligheidsmaatregelen in het openbaar" te treffen, zonder daarbij in detail te gaan. Onlangs annuleerde de politie nog een carnavalsstoet in de stad Braunschweig, op 175 kilometer van Bremen, eveneens vanwege terreurdreiging.

Na de waarschuwing is de politieaanwezigheid in de stad zichtbaar opgedreven. Sommige agenten zijn uitgerust met machinegeweren. (Belga/WB)

De Duitse politie waarschuwt voor gevaar door extremistische islamisten in de havenstad Bremen die tot geweld bereid zijn. Een federale instelling kreeg sinds vrijdagavond inlichtingen over de activiteiten van mogelijke dreigingen, zei de politie.De politie zei "veiligheidsmaatregelen in het openbaar" te treffen, zonder daarbij in detail te gaan. Onlangs annuleerde de politie nog een carnavalsstoet in de stad Braunschweig, op 175 kilometer van Bremen, eveneens vanwege terreurdreiging. Na de waarschuwing is de politieaanwezigheid in de stad zichtbaar opgedreven. Sommige agenten zijn uitgerust met machinegeweren. (Belga/WB)