In een woning zijn honderden grammen "zeer explosieve materialen" gevonden, terwijl het Duitse persbureau DPA uit veiligheidskringen vernam dat er een islamistische achtergrond kan zijn.

Lockdown

De politie heeft inwoners van de betrokken wijk aangemaand binnen te blijven en de aanwijzingen van de politie op te volgen. Een appartement is omstreeks 13.00 uur bestormd nadat een appartementsblok uren onder "lockdown" is geplaatst.

Er is een explosie gehoord maar het ging om een maatregel van de politie om ergens binnen te raken. Een gezochte persoon is niet gevonden en is voortvluchtig, aldus de politie.

22-jarige Syriër

Het gaat om de 22-jarige Syriër Jaber Akbakr, rond wie de politie zaterdag een vraag tot opsporing heeft verspreid en rond wie een ware klopjacht aan de gang is. Hij wordt ervan verdacht een bomaanslag te hebben voorbereid. Hij zou ook banden hebben met terreurgroep Islamitische Staat (IS).

© Landeskriminalambt Sachsen

Onduidelijk is of hij al dan niet als vluchteling Duitsland is binnengekomen. Een politiewoordvoerder zei desgevraagd door het Franse persbureau AFP dat de situatie "onder controle" is en dat de bevolking "kalm" is. "Er is geen reden tot paniek", verzekerde hij.

De woordvoerder verduidelijkte dat de binnenlandse veiligheidsdiensten vrijdag de informatie omtrent een "ernstige bedreiging" hadden bezorgd die tot de operatie heeft geleid. (Belga/NS)

In een woning zijn honderden grammen "zeer explosieve materialen" gevonden, terwijl het Duitse persbureau DPA uit veiligheidskringen vernam dat er een islamistische achtergrond kan zijn. De politie heeft inwoners van de betrokken wijk aangemaand binnen te blijven en de aanwijzingen van de politie op te volgen. Een appartement is omstreeks 13.00 uur bestormd nadat een appartementsblok uren onder "lockdown" is geplaatst. Er is een explosie gehoord maar het ging om een maatregel van de politie om ergens binnen te raken. Een gezochte persoon is niet gevonden en is voortvluchtig, aldus de politie.Het gaat om de 22-jarige Syriër Jaber Akbakr, rond wie de politie zaterdag een vraag tot opsporing heeft verspreid en rond wie een ware klopjacht aan de gang is. Hij wordt ervan verdacht een bomaanslag te hebben voorbereid. Hij zou ook banden hebben met terreurgroep Islamitische Staat (IS). Onduidelijk is of hij al dan niet als vluchteling Duitsland is binnengekomen. Een politiewoordvoerder zei desgevraagd door het Franse persbureau AFP dat de situatie "onder controle" is en dat de bevolking "kalm" is. "Er is geen reden tot paniek", verzekerde hij. De woordvoerder verduidelijkte dat de binnenlandse veiligheidsdiensten vrijdag de informatie omtrent een "ernstige bedreiging" hadden bezorgd die tot de operatie heeft geleid. (Belga/NS)