Duitse Justitie bevestigt overlijden Madeleine McCann in brief naar ouders

Madeleine McCann

De ouders van de verdwenen peuter Madeleine McCann hebben een brief van de Duitse justitie gekregen waarin wordt bevestigd dat het kind niet meer in leven is. Er staat niet in uitgelegd op basis waarvan die conclusie wordt getrokken, aldus Britse media.

De Duitse justitie maakte begin deze maand tot grote verrassing bekend dat zij een verdachte in de zaak McCann had opgepakt. Bij die gelegenheid meldde de Duitse justitie al dat ervan uit wordt gegaan dat het kind niet meer leeft. De verdachte is de 43-jarige Duitser Christian Brückner. De zedendelinquent zou het meisje in 2007 hebben ontvoerd in Portugal, waar ze met haar ouders op vakantie was. De Duitser zou haar later hebben gedood. Brückner zit al in een Duitse gevangenis en zwijgt volgens zijn raadsman over de zaak McCann.

Het Openbaar Ministerie in de Duitse stad Braunschweig bevestigt dat de brief aan Kate en Gerry McCann is gestuurd. ‘We houden natuurlijk echt rekening met het feit dat het heel moeilijk is voor het gezin als we hen vertellen dat we aannemen dat Madeleine dood is. Maar we kunnen niet zeggen waarom ze dood is. Het is belangrijker dat we succesvol zijn en dat we de boosdoener kunnen krijgen, in plaats van gewoon onze kaarten op tafel te leggen en hen te vertellen waarom we denken dat ze misschien dood is.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content