De Duitse rapper Denis Cusper, Deso Dog, die vaak de hoofdrol speelde in IS-propagandafilmpjes, is om het leven gekomen tijdens een Amerikaanse luchtaanval in Syrië. Dat schrijft The Guardian op gezag van het Pentagon.

Denis Cuspert werd geboren in Berlijn en was een tijdje erg populair als rapper 'Deso Dogg'. Maar zijn focus weerlegde zich, hij radicaliseerde en in 2012 sloot hij zich aan bij de terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Toch verdween hij niet helemaal uit de schijnwerpers. Onder meer in november 2014 was Cuspert nog te zien in een video verspreid door IS. Daarin toont hij een afgehakt hoofd van een man die naar verluidt 'felle kritiek had geuit op de organisatie.'

Voorbeeld

Cuspert was binnen IS vooral waardevol als voorbeeld voor toekomstige jihadisten. Hij moest (Duitse) jongeren te overtuigen zich aan te sluiten bij IS, klinkt het bij de Amerikaanse inlichtingendiensten. 'Hij was een meester in het bespelen van de sociale media', aldus Elissa Smith woordvoerster bij de Amerikaanse Defensie.

En hoewel de VS Cuspert in februari nog uitriep tot terrorist, was hij volgens het Pentagon geen prioritair doelwit. (AVE)

De Duitse rapper Denis Cusper, Deso Dog, die vaak de hoofdrol speelde in IS-propagandafilmpjes, is om het leven gekomen tijdens een Amerikaanse luchtaanval in Syrië. Dat schrijft The Guardian op gezag van het Pentagon. Denis Cuspert werd geboren in Berlijn en was een tijdje erg populair als rapper 'Deso Dogg'. Maar zijn focus weerlegde zich, hij radicaliseerde en in 2012 sloot hij zich aan bij de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Toch verdween hij niet helemaal uit de schijnwerpers. Onder meer in november 2014 was Cuspert nog te zien in een video verspreid door IS. Daarin toont hij een afgehakt hoofd van een man die naar verluidt 'felle kritiek had geuit op de organisatie.' Cuspert was binnen IS vooral waardevol als voorbeeld voor toekomstige jihadisten. Hij moest (Duitse) jongeren te overtuigen zich aan te sluiten bij IS, klinkt het bij de Amerikaanse inlichtingendiensten. 'Hij was een meester in het bespelen van de sociale media', aldus Elissa Smith woordvoerster bij de Amerikaanse Defensie. En hoewel de VS Cuspert in februari nog uitriep tot terrorist, was hij volgens het Pentagon geen prioritair doelwit. (AVE)