De groep Hooligans gegen Salafisten is onder de naam HoGeSa actief op Facebook waar ze volgens Der Spiegel 40.000 likes heeft verzameld.

Doorgaans gaan hooligans van verschillende voetbalteams mekaar te lijf, maar nu hebben ze zich, zo stelt de website van Der Spiegel, verenigd tegen een gemeenschappelijke vijand, het salafisme.

De groep beweert, nog altijd volgens Der Spiegel, dat er 5.700 kandidaten aangemeld hebben voor de manifestatie, maar de politie van Keulen schat dat het niet zo'n vaart zal lopen. Eerder bracht de groep in Dortmund 350 mensen op de been.

Extreemrechts

Maar er wordt actief, vooral via Facebook, geronseld, en de groep wil "Dortmund overtreffen". Volgens de groep worden ook hooligans uit Wales, Oostenrijk en Polen verwacht.

Er worden twee tegenbetogingen voorbereid.

De Duitse hooligans waren in het verleden gewelddadig en duidelijk verweven met extreemrechts. De nazisympathieën waren nooit ver. Maar nu willen de organisatoren naar eigen zeggen een "politiek open" manifestatie, die niet uit is op geweld, en waarbij het doel niet uit het oog mag verloren worden: de strijd tegen het salafisme.

De voorbije weken ontstonden in Duitsland, onder meer in Hamburg, enkele schermutselingen tussen pro-Koerdische manifestanten en extremistische moslims die tegenbetoogden.

De hooligans willen zich nu in de zaak mengen.

(RR)

De groep Hooligans gegen Salafisten is onder de naam HoGeSa actief op Facebook waar ze volgens Der Spiegel 40.000 likes heeft verzameld. Doorgaans gaan hooligans van verschillende voetbalteams mekaar te lijf, maar nu hebben ze zich, zo stelt de website van Der Spiegel, verenigd tegen een gemeenschappelijke vijand, het salafisme. De groep beweert, nog altijd volgens Der Spiegel, dat er 5.700 kandidaten aangemeld hebben voor de manifestatie, maar de politie van Keulen schat dat het niet zo'n vaart zal lopen. Eerder bracht de groep in Dortmund 350 mensen op de been.Maar er wordt actief, vooral via Facebook, geronseld, en de groep wil "Dortmund overtreffen". Volgens de groep worden ook hooligans uit Wales, Oostenrijk en Polen verwacht.Er worden twee tegenbetogingen voorbereid. De Duitse hooligans waren in het verleden gewelddadig en duidelijk verweven met extreemrechts. De nazisympathieën waren nooit ver. Maar nu willen de organisatoren naar eigen zeggen een "politiek open" manifestatie, die niet uit is op geweld, en waarbij het doel niet uit het oog mag verloren worden: de strijd tegen het salafisme.De voorbije weken ontstonden in Duitsland, onder meer in Hamburg, enkele schermutselingen tussen pro-Koerdische manifestanten en extremistische moslims die tegenbetoogden. De hooligans willen zich nu in de zaak mengen.(RR)