Een hogesnelheidstrein van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn is woensdag voor het eerst door de Kanaaltunnel gereden voor tests.

Operator Eurostar is momenteel de enige die passagierstreinen door de Kanaaltunnel laat rijden, maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in.

Infrastructuurbeheerder Eurotunnel is immers bezig om de concurrentie toe te laten in de tunnel. Dat gebeurt in het kader van de liberalisering van het passagierstreinverkeer in de Europese Unie.

De trein van Deutsche Bahn, een door Siemens gebouwde ICE3, behoort tot de derde generatie van de Duitse tegenhanger van de TGV. De trein reed woensdagnamiddag in Calais de Kanaaltunnel in. Dat gebeurde aan een snelheid van 30 kilometer per uur, de norm voor testritten in de tunnel.

Een hogesnelheidstrein van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn is woensdag voor het eerst door de Kanaaltunnel gereden voor tests.Operator Eurostar is momenteel de enige die passagierstreinen door de Kanaaltunnel laat rijden, maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in. Infrastructuurbeheerder Eurotunnel is immers bezig om de concurrentie toe te laten in de tunnel. Dat gebeurt in het kader van de liberalisering van het passagierstreinverkeer in de Europese Unie. De trein van Deutsche Bahn, een door Siemens gebouwde ICE3, behoort tot de derde generatie van de Duitse tegenhanger van de TGV. De trein reed woensdagnamiddag in Calais de Kanaaltunnel in. Dat gebeurde aan een snelheid van 30 kilometer per uur, de norm voor testritten in de tunnel.