In de editie die zondag verschijnt, zegt het Duitse blad zonder bronvermelding dat in 2003 "per ongeluk" een gesprek van Kerry onderschept werd door de Duitse inlichtingendienst BND (Bundesnachrichtendienst). De Amerikaanse minister had het toen over de spanningen in het Midden-Oosten.

Der Spiegel meent ook te weten dat de geheime diensten sinds 2009 mandaat van de Duitse regering hebben om NAVO-bondgenoot Turkije te bespioneren.

Volgens de journalisten worden de doelwitten voor de spionage om de vier jaar bijgewerkt door de regering.

Vervelend

Verscheidene Duitse media meldden vrijdag dat ook een telefoongesprek van de vroegere Amerikaanse buitenlandminister Hillary Clinton met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan,"per vergissing" onderschept werd door de Duitse geheime diensten.

Als de berichten waar blijken te zijn, zou dit bijzonder vervelend zijn voor de Duitse regering die al maanden klaagt over de Amerikaanse afluisterpraktijken in Duistland. Zo zou Duits bondskanselier Angela Merkel zijn afgeluisterd door de Amerikaanse geheime dienst NSA.(Belga/TE)

In de editie die zondag verschijnt, zegt het Duitse blad zonder bronvermelding dat in 2003 "per ongeluk" een gesprek van Kerry onderschept werd door de Duitse inlichtingendienst BND (Bundesnachrichtendienst). De Amerikaanse minister had het toen over de spanningen in het Midden-Oosten. Der Spiegel meent ook te weten dat de geheime diensten sinds 2009 mandaat van de Duitse regering hebben om NAVO-bondgenoot Turkije te bespioneren. Volgens de journalisten worden de doelwitten voor de spionage om de vier jaar bijgewerkt door de regering. Verscheidene Duitse media meldden vrijdag dat ook een telefoongesprek van de vroegere Amerikaanse buitenlandminister Hillary Clinton met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan,"per vergissing" onderschept werd door de Duitse geheime diensten. Als de berichten waar blijken te zijn, zou dit bijzonder vervelend zijn voor de Duitse regering die al maanden klaagt over de Amerikaanse afluisterpraktijken in Duistland. Zo zou Duits bondskanselier Angela Merkel zijn afgeluisterd door de Amerikaanse geheime dienst NSA.(Belga/TE)