Een overweldigende meerderheid steunde in het Duitse parlement het internationale hulpplan voor Cyprus.

Van de 602 leden van de Bundestag stemden er 487 voor het plan, terwijl er 102 tegenstemmen waren en 13 onthoudingen. De centrumrechtse coalitie van bondskanselier Angela Merkel werd gesteund door de sociaaldemocraten en de groenen.

Cyprus moet 13 miljard euro vinden

De linkse partij Die Linke stemde tegen het hulpplan ter waarde van 10 miljard euro. Europa levert daarvan 9 miljard euro via het noodfonds, 1 miljard euro komt van het Internationaal Monetair fonds. Cyprus moet zelf nog eens 13 miljard euro zien te vinden om zijn wankele banken te helpen. (Belga/AVE)

Een overweldigende meerderheid steunde in het Duitse parlement het internationale hulpplan voor Cyprus.Van de 602 leden van de Bundestag stemden er 487 voor het plan, terwijl er 102 tegenstemmen waren en 13 onthoudingen. De centrumrechtse coalitie van bondskanselier Angela Merkel werd gesteund door de sociaaldemocraten en de groenen. Cyprus moet 13 miljard euro vindenDe linkse partij Die Linke stemde tegen het hulpplan ter waarde van 10 miljard euro. Europa levert daarvan 9 miljard euro via het noodfonds, 1 miljard euro komt van het Internationaal Monetair fonds. Cyprus moet zelf nog eens 13 miljard euro zien te vinden om zijn wankele banken te helpen. (Belga/AVE)