Het Duits parlement heeft vrijjdag de steun van 22,4 miljard euro voor Griekenland goedgekeurd.

De steun - waarvan het bedrag wordt gespreid over drie jaar - werd zowel in de Bondsdag als de Bundesrat (het Hogerhuis) goedgekeurd.

In de Bondsdag kreeg het wetsontwerp de steun van 390 parlementsleden, terwijl er 72 tegenstemden en 139 zich onthielden.

De miljarden werden goedgekeurd door de regeringscoalitie van christendemocraten en liberalen met steun van de groenen.

De steun voor Griekenland komt van de landen van de Eurozone en van het Internationaal Monetair Fonds. Het gaat om een totaal pakket van 110 miljard euro. Duitsland draagt het meeste bij.

Het Griekse parlement keurde donderdag de 30 miljard besparingen goed die er komen in ruil voor de noodleningen.

Het Duits parlement heeft vrijjdag de steun van 22,4 miljard euro voor Griekenland goedgekeurd.De steun - waarvan het bedrag wordt gespreid over drie jaar - werd zowel in de Bondsdag als de Bundesrat (het Hogerhuis) goedgekeurd.In de Bondsdag kreeg het wetsontwerp de steun van 390 parlementsleden, terwijl er 72 tegenstemden en 139 zich onthielden.De miljarden werden goedgekeurd door de regeringscoalitie van christendemocraten en liberalen met steun van de groenen.De steun voor Griekenland komt van de landen van de Eurozone en van het Internationaal Monetair Fonds. Het gaat om een totaal pakket van 110 miljard euro. Duitsland draagt het meeste bij.Het Griekse parlement keurde donderdag de 30 miljard besparingen goed die er komen in ruil voor de noodleningen.