"Volgens onze informatie wachten enkel in Libië al honderd- tot tweehonderdduizend Afrikanen, afkomstig uit landen ten zuiden van de Sahara, om de overtocht naar Europa te maken", aldus de CSU-politicus in een gesprek met de krant Rheinischen Post.

Volgens de minister zijn de mensensmokkelaars in Libië al zeer actief. Deze situatie vraagt om dringende acties, aldus Müller.

"De Libische regering heeft nood aan gezag, de juiste instellingen en de uitbouw van een politiemacht en een kustwacht", gaat hij verder.

In Libië heeft het niet-erkende regime in Tripoli dinsdag de macht overgedragen aan de eenheidsregering, die wordt gesteund door de Verenigde Naties. Het land is sinds de dood van dictator Moammar al-Kadhafi in 2011 verwikkeld in een burgeroorlog, een instabiele situatie waarvan onder meer mensensmokkelaars kunnen profiteren. Vorig jaar ving Duitsland meer dan een miljoen migranten op, voornamelijk Syriërs, Irakezen en Afghanen.

(Belga/RR)

"Volgens onze informatie wachten enkel in Libië al honderd- tot tweehonderdduizend Afrikanen, afkomstig uit landen ten zuiden van de Sahara, om de overtocht naar Europa te maken", aldus de CSU-politicus in een gesprek met de krant Rheinischen Post.Volgens de minister zijn de mensensmokkelaars in Libië al zeer actief. Deze situatie vraagt om dringende acties, aldus Müller. "De Libische regering heeft nood aan gezag, de juiste instellingen en de uitbouw van een politiemacht en een kustwacht", gaat hij verder. In Libië heeft het niet-erkende regime in Tripoli dinsdag de macht overgedragen aan de eenheidsregering, die wordt gesteund door de Verenigde Naties. Het land is sinds de dood van dictator Moammar al-Kadhafi in 2011 verwikkeld in een burgeroorlog, een instabiele situatie waarvan onder meer mensensmokkelaars kunnen profiteren. Vorig jaar ving Duitsland meer dan een miljoen migranten op, voornamelijk Syriërs, Irakezen en Afghanen.(Belga/RR)