Duits leger speelt munitie kwijt tijdens vliegreis

Minister van Defensie Ursula von der Leyen tijdens een recent bezoek aan Duitse soldaten in Mali © REUTERS

Het Duitse leger is eind mei een kist met 880 kogels kwijtgespeeld tijdens een lijnvlucht van Berlijn naar de Malinese hoofdstad Bamako.

Dat schrijft de krant Welt am Sonntag en het is bevestigd door de autoriteiten. De soldaten hadden hun dienstwapens en de munitie ingecheckt bij de balie van luchtvaartmaatschappij Air France, en toen ze aankwamen in Bamako was de kist met kogels verdwenen.

De soldaten vlogen op 28 mei vanuit Berlijn via Parijs naar Bamako. Twee weken later is de kist nog steeds vermist. De luchtvaartmaatschappij heeft een onderzoek gestart naar wat er mogelijk misliep, aldus een woordvoerder van het leger. Defensie heeft op 6 juni bovendien een klacht ingediend bij de politie van Berlijn. De Landes­kriminalamt heeft een onderzoek gestart naar de mogelijke diefstal. “Uit de eerste elementen van het onderzoek is gebleken dat de kist met munitie op 28 mei 2016 in Parijs is aangekomen, waar ze in een ander vliegtuig werd geladen”, aldus een woordvoerder van de Berlijnse politie.

Momenteel zijn zowat 300 Duitse soldaten gestationeerd in het noorden van Mali in het kader van een VN-vredesmissie.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content