Het openbaar ministerie onderzoekt de dood van enkele baby's in het academisch ziekenhuis van het Duitse Mainz. Daar zijn sinds zaterdag al drie zuigelingen gestorven. Maandagavond overleed het derde kindje.

In de loop van zaterdag stierven twee zuigelingen in het ziekenhuis als gevolg van een vervuilde infuusoplossing. Achteraf bleek dat ze vervuild was met een darmbacterie. Het ging om kindjes van twee en acht maanden oud.

Het derde kindje dat maandagavond overleed, stierf als gevolg van hetzelfde vervuild infuus dat tijdens het weekeinde werd toegediend. In totaal elf baby's blijken de vervuilde stof te hebben gekregen. Vijf onder hen verkeerden in kritieke toestand.

Het gerecht onderzoekt de zaak. Het gaat na of medewerkers van het ziekenhuis zich schuldig hebben gemaakt aan dood door schuld en het toebrengen van lichamelijk letsel.

Het openbaar ministerie onderzoekt de dood van enkele baby's in het academisch ziekenhuis van het Duitse Mainz. Daar zijn sinds zaterdag al drie zuigelingen gestorven. Maandagavond overleed het derde kindje. In de loop van zaterdag stierven twee zuigelingen in het ziekenhuis als gevolg van een vervuilde infuusoplossing. Achteraf bleek dat ze vervuild was met een darmbacterie. Het ging om kindjes van twee en acht maanden oud. Het derde kindje dat maandagavond overleed, stierf als gevolg van hetzelfde vervuild infuus dat tijdens het weekeinde werd toegediend. In totaal elf baby's blijken de vervuilde stof te hebben gekregen. Vijf onder hen verkeerden in kritieke toestand. Het gerecht onderzoekt de zaak. Het gaat na of medewerkers van het ziekenhuis zich schuldig hebben gemaakt aan dood door schuld en het toebrengen van lichamelijk letsel.