De Duitse minister van Defensie Karl-Theodor zu Guttenberg wil de dienstplicht in zijn land afschaffen. De verplichting zou wel in de grondwet blijven, maar niet meer worden toegepast.

De minister legt zijn voorstel eerlang voor aan bondskanselier Angela Merkel en aan de commissies Defensie en Buitenlandse Zaken in het parlement.

Het ministerie wil nog enkel een beroep doen op vrijwilligers voor de militaire dienst. Volgens de 'Süddeutsche Zeitung' wordt gemikt op 7.500 vrijwilligers per jaar. Eerder besliste het Duits parlement om de duur van de dienstplicht te verminderen van negen naar zes maanden.

Volgens de krant wil zu Guttenberg daarnaast het aantal beroepssoldaten verminderen van 195.000 tot 156.000.

De Duitse minister van Defensie Karl-Theodor zu Guttenberg wil de dienstplicht in zijn land afschaffen. De verplichting zou wel in de grondwet blijven, maar niet meer worden toegepast.De minister legt zijn voorstel eerlang voor aan bondskanselier Angela Merkel en aan de commissies Defensie en Buitenlandse Zaken in het parlement.Het ministerie wil nog enkel een beroep doen op vrijwilligers voor de militaire dienst. Volgens de 'Süddeutsche Zeitung' wordt gemikt op 7.500 vrijwilligers per jaar. Eerder besliste het Duits parlement om de duur van de dienstplicht te verminderen van negen naar zes maanden. Volgens de krant wil zu Guttenberg daarnaast het aantal beroepssoldaten verminderen van 195.000 tot 156.000.