"Het bondgenootschap met de VS en de NAVO zijn de basispeilers van het trans-Atlantisch verbond. De Europese Unie moet echter ook in staat zijn om crisissen en conflicten in haar omgeving autonoom het hoofd te bieden", aldus de Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel in een bijdrage in de krant Rheinische Post.

De minister richt ook zijn pijlen op de populisten en autocraten, die het Europese project van integratie verwerpen. "Ze willen Europa afbouwen en zo kapotmaken", aldus Gabriel. Ongeacht de talrijke crisissen en zwakheden, blijft Europa in zijn ogen "het meest succesvolle project voor de vrijheid, vrede en welvaart die de wereld ooit heeft gezien".

Gabriel verklaarde woensdag nog dat zijn land, dat al de grootste geldschieter is van de Europese Unie, meer zou moeten betalen aan de EU, omdat "elke euro die we investeren in de EU direct of indirect naar ons terugkomt", aldus de Duitse media.

"Het bondgenootschap met de VS en de NAVO zijn de basispeilers van het trans-Atlantisch verbond. De Europese Unie moet echter ook in staat zijn om crisissen en conflicten in haar omgeving autonoom het hoofd te bieden", aldus de Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel in een bijdrage in de krant Rheinische Post.De minister richt ook zijn pijlen op de populisten en autocraten, die het Europese project van integratie verwerpen. "Ze willen Europa afbouwen en zo kapotmaken", aldus Gabriel. Ongeacht de talrijke crisissen en zwakheden, blijft Europa in zijn ogen "het meest succesvolle project voor de vrijheid, vrede en welvaart die de wereld ooit heeft gezien". Gabriel verklaarde woensdag nog dat zijn land, dat al de grootste geldschieter is van de Europese Unie, meer zou moeten betalen aan de EU, omdat "elke euro die we investeren in de EU direct of indirect naar ons terugkomt", aldus de Duitse media.