De prinses krijgt volgens de verklaring niet alleen verzorging van haar familie maar ook van medisch personeel. 'Ze wordt steeds beter en we hebben hoop dat ze wanneer de tijd rijp is, terugkeert in het publieke leven', aldus de verklaring van het hof. 'In reactie op alle berichten in de media over Latifa willen we iedereen die bezorgd was om haar welzijn bedanken, hoewel de verhalen absoluut niet laten zien hoe de situatie werkelijk is'.

Wat er dan wel werkelijk aan de hand is, blijkt niet uit de verklaring. Foto's en video's die bewijzen dat ze nog leeft zijn niet vrijgegeven.

De Verenigde Naties hadden de Verenigde Arabische Emiraten gevraagd om bewijs dat de 35-jarige prinses, van wie al jarenlang niets is vernomen, nog leeft. Haar vrienden hadden de VN verzocht aandacht aan de zaak te besteden. In de video's, die de prinses stiekem voor haar vrienden zou hebben opgenomen, vertelde Latifa onder meer dat ze tegen haar wil werd vastgehouden en vreest voor haar leven.

Filmpjes

De prinses probeerde haar vaderland in 2018 per boot te ontvluchten om vrij te kunnen zijn. Elitetroepen zouden haar toen hebben gedrogeerd en teruggehaald. In een video, die dinsdag in het programma Panorama van de BBC werd vertoond, vertelt ze dat de autoriteiten haar daarna opsloten in een villa waar ze onder politiebewaking staat. Latifa zou de filmpjes stiekem met een telefoon hebben gemaakt voor haar vrienden. De prinses stopte na enige tijd met het sturen van filmpjes. Haar vrienden vroegen eerder deze week al om aandacht voor de zaak bij de VN. De prinses had voor haar vluchtpoging in 2018 ook al een videoboodschap opgenomen. Die verscheen later op YouTube. 'Als je deze video ziet, is dat niet goed. Dan ben ik dood of zit ik in een hele, hele, hele slechte situatie', waarschuwde ze toen.

De prinses krijgt volgens de verklaring niet alleen verzorging van haar familie maar ook van medisch personeel. 'Ze wordt steeds beter en we hebben hoop dat ze wanneer de tijd rijp is, terugkeert in het publieke leven', aldus de verklaring van het hof. 'In reactie op alle berichten in de media over Latifa willen we iedereen die bezorgd was om haar welzijn bedanken, hoewel de verhalen absoluut niet laten zien hoe de situatie werkelijk is'.Wat er dan wel werkelijk aan de hand is, blijkt niet uit de verklaring. Foto's en video's die bewijzen dat ze nog leeft zijn niet vrijgegeven. De Verenigde Naties hadden de Verenigde Arabische Emiraten gevraagd om bewijs dat de 35-jarige prinses, van wie al jarenlang niets is vernomen, nog leeft. Haar vrienden hadden de VN verzocht aandacht aan de zaak te besteden. In de video's, die de prinses stiekem voor haar vrienden zou hebben opgenomen, vertelde Latifa onder meer dat ze tegen haar wil werd vastgehouden en vreest voor haar leven.De prinses probeerde haar vaderland in 2018 per boot te ontvluchten om vrij te kunnen zijn. Elitetroepen zouden haar toen hebben gedrogeerd en teruggehaald. In een video, die dinsdag in het programma Panorama van de BBC werd vertoond, vertelt ze dat de autoriteiten haar daarna opsloten in een villa waar ze onder politiebewaking staat. Latifa zou de filmpjes stiekem met een telefoon hebben gemaakt voor haar vrienden. De prinses stopte na enige tijd met het sturen van filmpjes. Haar vrienden vroegen eerder deze week al om aandacht voor de zaak bij de VN. De prinses had voor haar vluchtpoging in 2018 ook al een videoboodschap opgenomen. Die verscheen later op YouTube. 'Als je deze video ziet, is dat niet goed. Dan ben ik dood of zit ik in een hele, hele, hele slechte situatie', waarschuwde ze toen.