DSK "betwist volkomen dat hij ook maar het minste geweld van welke aard ook gepleegd heeft", zo staat in een mededeling van zijn Parijse advocaten Henri Leclerc, Frédérique Baulieu en Richard Malka. Ze verzekeren dat de verklaringen die twee jonge vrouwen aflegden, elkaar tegenspreken.

Belgische prostituees
De onderzoeksrechters in de zaak-Carlton die de gewezen topman van het IMF op 26 maart in verdenking stelden van "souteneurschap in bende met verzwarende omstandigheden", maakten eind maart mogelijke feiten van groepsverkrachting aan het parket van Rijsel over. Het betreft getuigenissen van twee Belgische prostituees die in december 2010 in het gezelschap van DSK, twee aannemers en een politiecommissaris in Washington verbleven. Een van de twee vrouwen zegt dat ze tot bepaalde seksuele handelingen gedwongen werd. De andere bevestigt haar relaas grotendeels.

Vooravond tweede ronde presidentsverkiezingen
De advocaten van DSK merken op dat het bericht in de krant Libération op de vooravond van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen verschijnt, terwijl de "beschikking van de magistraten van 28 maart dateert, dus van vijf weken geleden". Ze wijzen er ook op dat voor de feiten geen klacht werd ingediend. (Belga/TE)

DSK "betwist volkomen dat hij ook maar het minste geweld van welke aard ook gepleegd heeft", zo staat in een mededeling van zijn Parijse advocaten Henri Leclerc, Frédérique Baulieu en Richard Malka. Ze verzekeren dat de verklaringen die twee jonge vrouwen aflegden, elkaar tegenspreken. Belgische prostituees De onderzoeksrechters in de zaak-Carlton die de gewezen topman van het IMF op 26 maart in verdenking stelden van "souteneurschap in bende met verzwarende omstandigheden", maakten eind maart mogelijke feiten van groepsverkrachting aan het parket van Rijsel over. Het betreft getuigenissen van twee Belgische prostituees die in december 2010 in het gezelschap van DSK, twee aannemers en een politiecommissaris in Washington verbleven. Een van de twee vrouwen zegt dat ze tot bepaalde seksuele handelingen gedwongen werd. De andere bevestigt haar relaas grotendeels. Vooravond tweede ronde presidentsverkiezingen De advocaten van DSK merken op dat het bericht in de krant Libération op de vooravond van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen verschijnt, terwijl de "beschikking van de magistraten van 28 maart dateert, dus van vijf weken geleden". Ze wijzen er ook op dat voor de feiten geen klacht werd ingediend. (Belga/TE)