Rond het middaguur bereikten de verkeersfiles op de Europese autowegen volgens automobilistenvereniging VAB hun recordlengte. In Frankrijk stonden er 513 kilometer files. De komende uren zouden de wachttijden langzaam weer gaan slinken. VAB noteerde bijvoorbeeld omstreeks 11.30 uur drie uur wachttijd aan de Gotthardtunnel, maar meldde een uur later dat de wachttijd begon

af te nemen.

Druk verkeer in EuropaHet is een donkerrode dag op de Europese wegen, stelt automobielvereniging VAB. Vele Europeanen vertrekken met vakantie. Daarnaast keert ook een groot deel van de vakantiegangers terug, zoals de mensen uit de bouwsector in België. Reizigers moeten vooral rekening houden met grote hitte én onweer. Regelmatig pauzes nemen en fris water drinken is de boodschap.

In Frankrijk deden automobilisten rond de middag een kleine twee uur langer over het traject Lyon - Orange. Bij het buitenrijden van Parijs en richting Bordeaux waren er verschillende files. Aan de Montblanc-tunnel was er een wachttijd van anderhalf uur. Voor Duitsland noteerde Touring 50 km file in het totaal in Beieren, richting Oostenrijk.

Voor Zwitserland noteerde VAB rond de middag op de A13 Chur - San Bernardino 10 km file, het tijdverlies bedroeg ruim een uur. Voor de Gotthardtunnel richting Italië stond even voor de middag 16 km file, het tijdverlies liep al op tot drie uur, maar het begon kort na het middaguur te dalen. En verderop aan de grens met Italië waren er files aan de grens met Italië bij Chiasso: 8 km file of 1 uur en 20 minuten tijdverlies.

In Oostenrijk bedroeg volgens VAB de wachttijd voor de Karawankentunnel anderhalf uur, richting Slovenië. Op de A10 Tauern Autobahn verloor je 45 minuten. (Belga/INM)

Rond het middaguur bereikten de verkeersfiles op de Europese autowegen volgens automobilistenvereniging VAB hun recordlengte. In Frankrijk stonden er 513 kilometer files. De komende uren zouden de wachttijden langzaam weer gaan slinken. VAB noteerde bijvoorbeeld omstreeks 11.30 uur drie uur wachttijd aan de Gotthardtunnel, maar meldde een uur later dat de wachttijd begon af te nemen. Druk verkeer in EuropaHet is een donkerrode dag op de Europese wegen, stelt automobielvereniging VAB. Vele Europeanen vertrekken met vakantie. Daarnaast keert ook een groot deel van de vakantiegangers terug, zoals de mensen uit de bouwsector in België. Reizigers moeten vooral rekening houden met grote hitte én onweer. Regelmatig pauzes nemen en fris water drinken is de boodschap. In Frankrijk deden automobilisten rond de middag een kleine twee uur langer over het traject Lyon - Orange. Bij het buitenrijden van Parijs en richting Bordeaux waren er verschillende files. Aan de Montblanc-tunnel was er een wachttijd van anderhalf uur. Voor Duitsland noteerde Touring 50 km file in het totaal in Beieren, richting Oostenrijk. Voor Zwitserland noteerde VAB rond de middag op de A13 Chur - San Bernardino 10 km file, het tijdverlies bedroeg ruim een uur. Voor de Gotthardtunnel richting Italië stond even voor de middag 16 km file, het tijdverlies liep al op tot drie uur, maar het begon kort na het middaguur te dalen. En verderop aan de grens met Italië waren er files aan de grens met Italië bij Chiasso: 8 km file of 1 uur en 20 minuten tijdverlies. In Oostenrijk bedroeg volgens VAB de wachttijd voor de Karawankentunnel anderhalf uur, richting Slovenië. Op de A10 Tauern Autobahn verloor je 45 minuten. (Belga/INM)