Joaquin Guzman werd ter beschikking gesteld van de Amerikaanse autoriteiten nadat het Mexicaanse Hooggerechtshof tot twee maal toe het beroep had verworpen dat zijn advocaten indienden tegen zijn uitlevering, aldus de Mexicaanse autoriteiten in een persbericht. Volgens de BBC is hij naar New York overgevlogen.

El Chapo, die als leider van het Sinaloa cartel ooit de machtigste drugsbaron ter wereld was en tweemaal ontsnapt is uit zwaarbewaakte Mexicaanse gevangenissen, moet zich in de VS onder meer verantwoorden voor moord, drugshandel, georganiseerde misdaad en het witwassen van geld. Er lopen aanklachten tegen hem in verschillende staten, waaronder New York, Californië en Texas. Hij riskeert de doodstraf.

Guzman had zich hardnekkig verzet tegen de uitlevering.

Over zijn leven leest u hier meer.

Joaquin Guzman werd ter beschikking gesteld van de Amerikaanse autoriteiten nadat het Mexicaanse Hooggerechtshof tot twee maal toe het beroep had verworpen dat zijn advocaten indienden tegen zijn uitlevering, aldus de Mexicaanse autoriteiten in een persbericht. Volgens de BBC is hij naar New York overgevlogen. El Chapo, die als leider van het Sinaloa cartel ooit de machtigste drugsbaron ter wereld was en tweemaal ontsnapt is uit zwaarbewaakte Mexicaanse gevangenissen, moet zich in de VS onder meer verantwoorden voor moord, drugshandel, georganiseerde misdaad en het witwassen van geld. Er lopen aanklachten tegen hem in verschillende staten, waaronder New York, Californië en Texas. Hij riskeert de doodstraf. Guzman had zich hardnekkig verzet tegen de uitlevering. Over zijn leven leest u hier meer.