Tijdens het spelen trof de kogel de kleine Damon (3) in het hoofd. Dat meldde nieuwszender CNN. Het kind had het geladen wapen in een kleerkast in de slaapkamer van de ouderlijke woning in het plaatsje Dundee, Michigan ontdekt. Het pistool was van een vriend van de familie, die in het huis verbleef.

De vriend wordt nu onvoorzichtige omgang met een wapen tenlastegelegd. Hij riskeert tot twee jaar cel en een boete van 2.000 dollar (ongeveer 1.500 euro). De familievriend beschikt volgens de politie over een wapenvergunning, maar had het pistool niet veilig weggeborgen.

Kindergeweer

In de Verenigde Staten zijn kinderen geregeld betrokken bij dodelijke ongevallen met vuurwapens. Pas in mei had een vijfjarige jongen in de staat Kentucky per vergissing zijn tweejarig zusje met een kindergeweer doodgeschoten. (Belga/AVE)

Tijdens het spelen trof de kogel de kleine Damon (3) in het hoofd. Dat meldde nieuwszender CNN. Het kind had het geladen wapen in een kleerkast in de slaapkamer van de ouderlijke woning in het plaatsje Dundee, Michigan ontdekt. Het pistool was van een vriend van de familie, die in het huis verbleef. De vriend wordt nu onvoorzichtige omgang met een wapen tenlastegelegd. Hij riskeert tot twee jaar cel en een boete van 2.000 dollar (ongeveer 1.500 euro). De familievriend beschikt volgens de politie over een wapenvergunning, maar had het pistool niet veilig weggeborgen. KindergeweerIn de Verenigde Staten zijn kinderen geregeld betrokken bij dodelijke ongevallen met vuurwapens. Pas in mei had een vijfjarige jongen in de staat Kentucky per vergissing zijn tweejarig zusje met een kindergeweer doodgeschoten. (Belga/AVE)