Bij een klimongeval zijn zondagochtend in Peru drie jonge Vlamingen om het leven gekomen.

De drie waren de westflank van de Tocllaraju aan het beklimmen, een berg van 6.032 meter hoogte in de Cordillera Blanca. Volgens de Peruaanse autoriteiten waren de drie tijdens het klimmen met een touw aan elkaar gezekerd, toen er iets mis ging. De drie jonge bergbeklimmers zouden daarop zo'n 150 meter naar beneden zijn gestort.

Veel details over de omstandigheden van het ongeval zijn nog niet gekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon alleen het overlijden van de drie twintigers bevestigen.

Het betreft Ann Houttequiet (22) uit Sint-Niklaas, Hans Mariën (23) uit Genk en Koen De Backer (26) uit Meise.

Bij een klimongeval zijn zondagochtend in Peru drie jonge Vlamingen om het leven gekomen. De drie waren de westflank van de Tocllaraju aan het beklimmen, een berg van 6.032 meter hoogte in de Cordillera Blanca. Volgens de Peruaanse autoriteiten waren de drie tijdens het klimmen met een touw aan elkaar gezekerd, toen er iets mis ging. De drie jonge bergbeklimmers zouden daarop zo'n 150 meter naar beneden zijn gestort.Veel details over de omstandigheden van het ongeval zijn nog niet gekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon alleen het overlijden van de drie twintigers bevestigen. Het betreft Ann Houttequiet (22) uit Sint-Niklaas, Hans Mariën (23) uit Genk en Koen De Backer (26) uit Meise.