Twee personen levend teruggevonden dertien dagen na aardbeving

In het district Antakya worden 296 uur na de aardbeving nog drie slachtoffers levend vanonder het puin gehaald. © AFP

De hulpdiensten hebben zaterdag twee overlevenden vanonder het puin gehaald van een ingestort gebouw in de zuidelijke provincie Hatay, 296 uur nadat ze bedolven waren geraakt.

Een aardbeving met een magnitude van 7,8 trof dertien dagen geleden, op 6 februari, Turkije en Syrië. Daarbij vielen er meer dan 40.000 doden.

De hulpdiensten haalden zaterdag drie personen levend vanonder het puin, maar een van hen overleed al enkele minuten na de redding. Volgens het Turkse staatsagentschap Anadolu ging het om een kind. De twee anderen werden naar het ziekenhuis gebracht, berichtte de Turkse commerciële zender NTV. Uit beelden van Anadolu blijkt dat het om een man en een vrouw gaat.

Turkse en Kirgizische reddingsdiensten haalden de drie vanonder het puin, berichten Turkse media. Een andere overlevende, een man van 45 jaar, werd vrijdagavond vanonder het puin gehaald, 278 uur na de aardbeving, in de buurt van de Syrische grens.


In een laatste officiële balans van de aardbeving die Turkije trof is sprake van 39.372 dodelijke slachtoffers. De overlevingskansen lijken inmiddels minder groot in de buurt van het epicentrum, meer noordelijk, in de bergachtige regio’s als Kahramanmara. In de regio’s Elbistan en Adiyaman ligt er sneeuw en daalt de temperatuur zelfs tot -15 graden ’s nachts.

Lees meer over:

Partner Content