Een Israëlische woordvoerster zei zondag dat de gewapende mannen het veiligheidshek hadden genaderd. Een gevechtshelikopter en een tank namen hen daarop onder vuur. Het gezondheidsministerie bevestigde dat drie lijken naar een ziekenhuis in het noorden van de Gazastrook zijn gebracht, en zei dat nog een Palestijn bij het treffen gewond is geraakt.

Israël en de radicale Palestijnse beweging Hamas, die Gaza controleert, waren onder Egyptische bemiddeling een wapenstilstand overeengekomen. Maar die is de laatste tijd steeds brozer geworden. Al een week geleden waren er aanvallen van militante Palestijnen, waarbij vijf gewapende aanvallers werden gedood. Sinds vrijdag hebben militante Palestijnen vier projectielen op het Israëlische grensgebied afgevuurd, met meerdere gewonden als gevolg. Als antwoord daarop viel Israël naar eigen zeggen twee ondergrondse doelwitten van Hamas aan.

Een Israëlische woordvoerster zei zondag dat de gewapende mannen het veiligheidshek hadden genaderd. Een gevechtshelikopter en een tank namen hen daarop onder vuur. Het gezondheidsministerie bevestigde dat drie lijken naar een ziekenhuis in het noorden van de Gazastrook zijn gebracht, en zei dat nog een Palestijn bij het treffen gewond is geraakt. Israël en de radicale Palestijnse beweging Hamas, die Gaza controleert, waren onder Egyptische bemiddeling een wapenstilstand overeengekomen. Maar die is de laatste tijd steeds brozer geworden. Al een week geleden waren er aanvallen van militante Palestijnen, waarbij vijf gewapende aanvallers werden gedood. Sinds vrijdag hebben militante Palestijnen vier projectielen op het Israëlische grensgebied afgevuurd, met meerdere gewonden als gevolg. Als antwoord daarop viel Israël naar eigen zeggen twee ondergrondse doelwitten van Hamas aan.