De vroegere filmproducent die al in twee verschillende gevallen wegens verkrachting en gedwongen orale seks is aangeklaagd, moet zich nu voor de rechtbank ook verantwoorden wegens een gedwongen seksuele handeling en twee gevallen van seksuele aanranding tegen een derde vrouw in 2006. Dat deelde het openbaar ministerie van New York maandag mee. Op misdrijven als seksuele aanranding staat een minimumstraf van tien jaar tot een maximumstraf van levenslang. De eerdere delicten dateren van 2004 en 2013.

Weinstein is nu aangeklaagd wegens 'enkele van de zwaarste seksuele misdrijven die in het New Yorkse strafwetboek staan', zei openbaar aanklager Cyrus Vance. 'Deze aanklachten getuigen van een bijzondere moed van de slachtoffers die zich bij ons hebben gemeld. Het onderzoek wordt voortgezet'.

Tientallen vrouwen hebben de 66-jarige Weinstein beschuldigd van seksuele aanranding. De berichtgeving over de beschuldigingen lokte in de herfst van vorig jaar onder het modewoord #MeToo wereldwijd debatten over seksuele intimidatie uit.

Weinstein had zich eind mei ter beschikking gesteld van de autoriteiten in New York. In september is een bijkomende gerechtelijke hoorzitting gepland, een datum voor een begin van een mogelijk proces is er nog niet.

De vroegere filmproducent die al in twee verschillende gevallen wegens verkrachting en gedwongen orale seks is aangeklaagd, moet zich nu voor de rechtbank ook verantwoorden wegens een gedwongen seksuele handeling en twee gevallen van seksuele aanranding tegen een derde vrouw in 2006. Dat deelde het openbaar ministerie van New York maandag mee. Op misdrijven als seksuele aanranding staat een minimumstraf van tien jaar tot een maximumstraf van levenslang. De eerdere delicten dateren van 2004 en 2013.Weinstein is nu aangeklaagd wegens 'enkele van de zwaarste seksuele misdrijven die in het New Yorkse strafwetboek staan', zei openbaar aanklager Cyrus Vance. 'Deze aanklachten getuigen van een bijzondere moed van de slachtoffers die zich bij ons hebben gemeld. Het onderzoek wordt voortgezet'. Tientallen vrouwen hebben de 66-jarige Weinstein beschuldigd van seksuele aanranding. De berichtgeving over de beschuldigingen lokte in de herfst van vorig jaar onder het modewoord #MeToo wereldwijd debatten over seksuele intimidatie uit. Weinstein had zich eind mei ter beschikking gesteld van de autoriteiten in New York. In september is een bijkomende gerechtelijke hoorzitting gepland, een datum voor een begin van een mogelijk proces is er nog niet.