De speurders zijn een moordonderzoek gestart. Volgens hen werden de mannen gedood terwijl ze probeerden enkele winkels te beschermen tegen plunderaars.

De verdachten zijn 16, 17 en 26 jaar oud. Een 32-jarige man die eerder werd opgepakt als gevolg van het incident, is op borg vrijgelaten.

De dood van de 21-jarige Haroon Jahan en de broers Shazad (30) en Abdul (31) Musavir stuurde een schokgolf door de Aziatische gemeenschap in de op een na grootste Britse stad. Het was mede dankzij een emotionele toespraak op televisie van de vader van Haroon, die alle rouwenden opriep geen geweld te gebruiken en naar huis te gaan, dat de situatie na de dood van de drie jongemannen niet is geëscaleerd. (Belga/TE)

De speurders zijn een moordonderzoek gestart. Volgens hen werden de mannen gedood terwijl ze probeerden enkele winkels te beschermen tegen plunderaars. De verdachten zijn 16, 17 en 26 jaar oud. Een 32-jarige man die eerder werd opgepakt als gevolg van het incident, is op borg vrijgelaten. De dood van de 21-jarige Haroon Jahan en de broers Shazad (30) en Abdul (31) Musavir stuurde een schokgolf door de Aziatische gemeenschap in de op een na grootste Britse stad. Het was mede dankzij een emotionele toespraak op televisie van de vader van Haroon, die alle rouwenden opriep geen geweld te gebruiken en naar huis te gaan, dat de situatie na de dood van de drie jongemannen niet is geëscaleerd. (Belga/TE)