Drie mannen opgepakt in verband met aanslag Londen

Politie betreedt een huis in Ilford, Londen, op 7 juni 2017 © BELGA

Na de aanslag van zaterdagavond aan de London Brigde in de Britse hoofdstad, zijn woensdagavond opnieuw drie mannen opgepakt. Dat meldt de politie van Londen. In het oosten van Londen werden twee huiszoekingen uitgevoerd.

De arrestaties vonden allemaal plaats in Ilford, waar eerder op de dag al een man werd opgepakt tijdens een huiszoeking. Een 29-jarige man, die verdacht wordt van het “voorbereiden van terreurdaden”, werd opgepakt in een woning in de wijk. De huiszoekingen in de woning en in een bedrijf in Ilford, zijn in de nacht van woensdag op donderdag nog aan de gang.

Daarnaast werden twee mannen op straat opgepakt. Een 27-jarige man wordt eveneens verdacht van het voorbereiden van terreurdaden, terwijl de andere verdachten, een man van 33, werd opgepakt voor drugbezit.

Bij de aanslag op London Bridge en in de populaire uitgaansbuurt Borough Market zaterdag vielen zeven doden en tientallen gewonden. De daad werd zondagavond opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat via het IS-nieuwskanaal Amaq. De drie vermoedelijke daders werden snel opgepakt door de politie.

Partner Content