In het dorpje Novoselskoje, in de Russische regio Stavropol, hebben zelfmoordterroristen een politiepost aangevallen, waarbij een of meer van hen zichzelf heeft/hebben opgeblazen. De regio grenst aan de woelige Noord-Kaukasus, waar in diverse plaatsen islamisten al tientallen jaren gewelddadig optreden.

De aanvallers probeerden de politiepost binnen te raken, maar dat mislukte. Drie van hen bliezen zich drie tot vijf meter voor het gebouw op. Volgens andere bronnen blies één terrorist zich op en werden er twee gedood nog voor zij tot die daad konden overgaan. Nog andere bronnen hebben het over drie terroristen die zichzelf opbliezen en een vierde aanvaller die werd doodgeschoten. Russia Today houdt het voorlopig bij "twee tot vier" aanvallers.

Het agentschap AFP vernam dan weer uit politiebronnen dat twee explosies hebben plaatsgevonden. Het Franse agentschap lokaliseert de aanval in Novoselitskoje.

Niemand van de burgerbevolking of de politie vond de dood, aldus nog Interfax. Anderzijds heeft, volgens het Russische staatspersbureau TASS, de "politie twee militanten gedood" bij de aanval. (Belga/AVE)

In het dorpje Novoselskoje, in de Russische regio Stavropol, hebben zelfmoordterroristen een politiepost aangevallen, waarbij een of meer van hen zichzelf heeft/hebben opgeblazen. De regio grenst aan de woelige Noord-Kaukasus, waar in diverse plaatsen islamisten al tientallen jaren gewelddadig optreden.De aanvallers probeerden de politiepost binnen te raken, maar dat mislukte. Drie van hen bliezen zich drie tot vijf meter voor het gebouw op. Volgens andere bronnen blies één terrorist zich op en werden er twee gedood nog voor zij tot die daad konden overgaan. Nog andere bronnen hebben het over drie terroristen die zichzelf opbliezen en een vierde aanvaller die werd doodgeschoten. Russia Today houdt het voorlopig bij "twee tot vier" aanvallers. Het agentschap AFP vernam dan weer uit politiebronnen dat twee explosies hebben plaatsgevonden. Het Franse agentschap lokaliseert de aanval in Novoselitskoje. Niemand van de burgerbevolking of de politie vond de dood, aldus nog Interfax. Anderzijds heeft, volgens het Russische staatspersbureau TASS, de "politie twee militanten gedood" bij de aanval. (Belga/AVE)