Alles wijst erop dat hetzelfde netwerk van mensensmokkelaars dat bij de aanslagplegers van Parijs actief was, ook deze drie arrestanten naar Duitsland gebracht heeft. Ook de reisdocumenten zouden uit hetzelfde atelier in de overeenkomstige regio vandaan komen. Mogelijk ging het om een "slapende cel", zei de Maizière.

Het onderzoek duurde al maanden. De drie werden persoonlijk in ruime mate geobserveerd. Op geen enkel ogenblik ging van een van de drie gevaar uit, benadrukte de minister. "Er moest enkel een geschikt tijdstip afgewacht worden, waardoor een arrestatiebevel kon worden uitgevaardigd."

Op 13 november 2015 hadden extremisten gelinkt aan de terreurorganisatie IS in Parijs de concertzaal Bataclan en andere doelwitten in de Franse hoofdstad aangevallen. In totaal vielen daarbij 130 doden. Na hun arrestatie werden de drie vermoedelijke IS-leden dinsdagvoormidag van Hamburg-Fuhlsbüttel naar Karlsruhe (Baden-Württemberg) overgevlogen. Daar zetelt het het federaal Openbaar Ministerie. ( (Belga/NSK)

Alles wijst erop dat hetzelfde netwerk van mensensmokkelaars dat bij de aanslagplegers van Parijs actief was, ook deze drie arrestanten naar Duitsland gebracht heeft. Ook de reisdocumenten zouden uit hetzelfde atelier in de overeenkomstige regio vandaan komen. Mogelijk ging het om een "slapende cel", zei de Maizière.Het onderzoek duurde al maanden. De drie werden persoonlijk in ruime mate geobserveerd. Op geen enkel ogenblik ging van een van de drie gevaar uit, benadrukte de minister. "Er moest enkel een geschikt tijdstip afgewacht worden, waardoor een arrestatiebevel kon worden uitgevaardigd."Op 13 november 2015 hadden extremisten gelinkt aan de terreurorganisatie IS in Parijs de concertzaal Bataclan en andere doelwitten in de Franse hoofdstad aangevallen. In totaal vielen daarbij 130 doden. Na hun arrestatie werden de drie vermoedelijke IS-leden dinsdagvoormidag van Hamburg-Fuhlsbüttel naar Karlsruhe (Baden-Württemberg) overgevlogen. Daar zetelt het het federaal Openbaar Ministerie. ( (Belga/NSK)