De man die in Oostenrijk, volgens het Duitse persbureau DPA, twee politieagenten en de bestuurder van een ziekenwagen heeft doodgeschoten, houdt nog een politieman in zijn macht, zo heeft de Oostenrijkse omroep ORF gemeld.

Volgens ORF gaat het om een wellicht 55-jarige man die reeds langer onder observatie stond. De bedoeling was hem in de nacht van maandag op dinsdag in Annaberg te vatten. Maar de verdachte, die met een auto onderweg was, kon ontkomen. Op zijn vlucht raakte hij van de weg en in een gracht. Daar opende hij het vuur en trof hij een agent van de speciale Cobra-eenheid. Daarop beschoot de geweldenaar een hulpverlener en vluchtte naar een nabij bos.

Kinderen op boerderij

Nog wat later overviel hij een patrouille die zich tengevolge van een politiealarm op een controlepost had opgesteld, en schoot op een tweede politieman. De man nam nog een andere politieman in gijzeling en sloeg met een politiewagen weer op de vlucht. Uiteindelijk verschanste hij zich met zijn gegijzelde in een boerderij.

In de boerderij in het Oostenrijkse Kollapriel (Annaberg) zouden zich mogelijk twee kinderen bevinden, zo hebben Oostenrijkse media gemeld. Volgens de Oostenrijkse krant Heute is de schutter een stroper die al jaren de politie en jagers tart. Hij legde steeds weer de koppen van neergeschoten dieren op straat. De speciale Cobra-eenheid zou de man in de laatste twee weken al twee keer hebben proberen te vatten.

Nog luidens Heute werd bij de eerste schotenwisseling een politieman in de hals getroffen. Een hulpverlener die het slachtoffer wou helpen ontkwam niet aan het geweld van de 55-jarige man. Hij heeft zich verschanst in zijn eigen hoeve.

Oorlogsgebied

De man zou over precisiegeweren en munitie beschikken, zou toegang hebben tot de politieradio en dreigt er voortdurend mee de boerderij in brand te steken, wist Heute. De omgeving van de boerderij lijkt op een oorlogsgebied, voegde de website eraan toe.

Volgens de ORF is de politie erin geslaagd in contact te komen met de schutter. Een commando van de Cobra houdt de hoeve omsingeld. In een door de omroep aangehaald communiqué maakt het Oostenrijks ministerie van Binnenlandse Zaken niet expliciet melding van dodelijke slachtoffers of een gegijzelde. Het zegt enkel dat twee agenten en een medische hulpverlener door schoten zijn "getroffen" en dat één politieman wordt vermist. (Belga/AVE)

De man die in Oostenrijk, volgens het Duitse persbureau DPA, twee politieagenten en de bestuurder van een ziekenwagen heeft doodgeschoten, houdt nog een politieman in zijn macht, zo heeft de Oostenrijkse omroep ORF gemeld. Volgens ORF gaat het om een wellicht 55-jarige man die reeds langer onder observatie stond. De bedoeling was hem in de nacht van maandag op dinsdag in Annaberg te vatten. Maar de verdachte, die met een auto onderweg was, kon ontkomen. Op zijn vlucht raakte hij van de weg en in een gracht. Daar opende hij het vuur en trof hij een agent van de speciale Cobra-eenheid. Daarop beschoot de geweldenaar een hulpverlener en vluchtte naar een nabij bos. Nog wat later overviel hij een patrouille die zich tengevolge van een politiealarm op een controlepost had opgesteld, en schoot op een tweede politieman. De man nam nog een andere politieman in gijzeling en sloeg met een politiewagen weer op de vlucht. Uiteindelijk verschanste hij zich met zijn gegijzelde in een boerderij. In de boerderij in het Oostenrijkse Kollapriel (Annaberg) zouden zich mogelijk twee kinderen bevinden, zo hebben Oostenrijkse media gemeld. Volgens de Oostenrijkse krant Heute is de schutter een stroper die al jaren de politie en jagers tart. Hij legde steeds weer de koppen van neergeschoten dieren op straat. De speciale Cobra-eenheid zou de man in de laatste twee weken al twee keer hebben proberen te vatten. Nog luidens Heute werd bij de eerste schotenwisseling een politieman in de hals getroffen. Een hulpverlener die het slachtoffer wou helpen ontkwam niet aan het geweld van de 55-jarige man. Hij heeft zich verschanst in zijn eigen hoeve. De man zou over precisiegeweren en munitie beschikken, zou toegang hebben tot de politieradio en dreigt er voortdurend mee de boerderij in brand te steken, wist Heute. De omgeving van de boerderij lijkt op een oorlogsgebied, voegde de website eraan toe. Volgens de ORF is de politie erin geslaagd in contact te komen met de schutter. Een commando van de Cobra houdt de hoeve omsingeld. In een door de omroep aangehaald communiqué maakt het Oostenrijks ministerie van Binnenlandse Zaken niet expliciet melding van dodelijke slachtoffers of een gegijzelde. Het zegt enkel dat twee agenten en een medische hulpverlener door schoten zijn "getroffen" en dat één politieman wordt vermist. (Belga/AVE)