Drie doden bij aanval op Iraanse olietanker

ARCHIEFBEELD © belga

Bij de aanval op een Iraanse olietanker voor de Syrische havenstad Banijas zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de mensenrechten, dat gevestigd is in Londen.

Minstens drie mensen zijn omgekomen, van wie twee bemanningsleden’, aldus de directeur van de ngo, Rami Abdel Rahman. Eerder werd door een Iraanse televisiezender nog gemeld dat er geen slachtoffers waren gevallen. De tanker, die vermoedelijk vanuit Iran naar Syrië was gevaren, werd geraakt door twee raketten. Volgens het Syrische persbureau Sana werden die afgevuurd door een drone. Het vuur kon snel worden gedoofd.

Het is nog niet bekend wie er achter de aanval zit. Volgens de eerste berichten, ook van het observatorium, ging het om een Iraanse tanker, maar het Iraanse persbureau Tasnim meldt dat het schip onder Panamese vlag voer.

Syrië is voor de olietoevoer bijna volledig afhankelijk van Iran. Vanwege internationale sancties levert bijna geen enkel ander land nog aan het regime van president Bashar Assad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content