Drie doden bij aanrijding door monstertruck

© @RTLnieuwsNL

In het Nederlandse Haaksbergen is bij het evenement AutoMotorSportief een monstertruck op het publiek ingereden. Daarbij zijn twee volwassenen en een kind om het leven gekomen. Er vielen minstens vijftien gewonden.

In Haaksbergen, in de Nederlandse provincie Overijssel, is tijdens het evenement AutoMotorSportief een monstertruck op het publiek ingereden. Daarbij zijn twee volwassenen en een kind omgekomen. Zo bevestigt de burgemeester Hans Gerritsen aan de openbare omroep NOS.

Er vielen ook minstens vijftien gewonden, onder wie vijf zwaargewonden. Ziekenhuizen in de buurt van Haaksbergen hebben extra personeel opgeroepen.

Op een filmpje op YouTube is te zien hoe een monstertruck tijdens een stunt over een aantal auto’s rijdt, uit de bocht vliegt en in het publiek terechtkomt. Een monstertruck is een grote pick-up van 1.500 pk met zeer grote wielen.

Hulpverleners kwamen massaal ter plaatse om mensen te reanimeren. Politie, brandweer, ambulances en traumahelikopters kwamen uit de ruime omgeving van Haaksbergen, zelfs uit buurland Duitsland, bericht NOS. Het ongeval gebeurde aan de Stationsstraat. Het gaat om een jaarlijks evenement dat altijd veel bezoekers trekt. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content