Een van de beide agenten kon woensdag op de luchthaven van Barcelona gearresteerd worden nadat hij vanuit Brussel was teruggevlogen. De andere werd in de omgeving van zijn huis opgepakt, zegt de Spaanse krant El Pais.

Volgens de publieke omroep werd ook de professor geschiedenis opgepakt die erbij was toen Puigdemont werd gearresteerd. Het drietal moet zich verantwoorden voor het 'beschermen van een crimineel.'

De twee agenten van de Catalaanse politiedienst Mossos d'Esquadra hadden zondag de 55-jarige Puigdemont begeleid toen hij de Deens-Duitse grens was overgestoken. Puigdemont was toen met de wagen onderweg van Finland naar België.

De Spaanse nationale politie had dinsdag een klacht tegen hen ingediend. Er wordt hen verweten dat ze Puigdemont zouden geholpen hebben bij een vluchtpoging.

Puigdemont zit momenteel nog in Duitsland in de cel, op basis van een Europees aanhoudingsbevel.

Een van de beide agenten kon woensdag op de luchthaven van Barcelona gearresteerd worden nadat hij vanuit Brussel was teruggevlogen. De andere werd in de omgeving van zijn huis opgepakt, zegt de Spaanse krant El Pais. Volgens de publieke omroep werd ook de professor geschiedenis opgepakt die erbij was toen Puigdemont werd gearresteerd. Het drietal moet zich verantwoorden voor het 'beschermen van een crimineel.' De twee agenten van de Catalaanse politiedienst Mossos d'Esquadra hadden zondag de 55-jarige Puigdemont begeleid toen hij de Deens-Duitse grens was overgestoken. Puigdemont was toen met de wagen onderweg van Finland naar België. De Spaanse nationale politie had dinsdag een klacht tegen hen ingediend. Er wordt hen verweten dat ze Puigdemont zouden geholpen hebben bij een vluchtpoging. Puigdemont zit momenteel nog in Duitsland in de cel, op basis van een Europees aanhoudingsbevel.