De drie grote Britse politieke kopstukken hebben donderdag de degens gekruist tijdens een televisiedebat, een waar unicum in het Verenigd Koninkrijk.
Miljoenen televisiekijkers stemden af op het debat in de aanloop van de Britse verkiezingen op 6 mei.

Televisiestation ITV zond het debat uit met Brits premier Gordon Brown, zijn conservatieve opposant David Cameron en de liberaal-democraat Nick Clegg.

Brown had de mond vol over "voorspoed voor iedereen", Cameron hamerde op "verandering" en Clegg hield het bij "billijkheid".

Het debat verliep geanimeerd waarbij de kandidaten niet nalieten
elkaar in de rede te vallen.

Verdacht jong

Na een tiental minuten zette Brown de aanval in tegen Cameron, die aan de kop staat van de peilingen. "U kan uw politiek beleid niet bijspijkeren zoals u uw kiesaffiches bijwerkt", alludeerde Brown op de affiches die een verdacht jonge Cameron tonen.

Immigratie, criminaliteit en de hervorming van het politieke systeem waren enkele van de discussie-onderwerpen.

Uit een peiling van ITV bleek dat Clegg met een score van 55 procent heel wat Britten had weten te charmeren.

Sky News organiseert het tweede debat.

De drie grote Britse politieke kopstukken hebben donderdag de degens gekruist tijdens een televisiedebat, een waar unicum in het Verenigd Koninkrijk. Miljoenen televisiekijkers stemden af op het debat in de aanloop van de Britse verkiezingen op 6 mei. Televisiestation ITV zond het debat uit met Brits premier Gordon Brown, zijn conservatieve opposant David Cameron en de liberaal-democraat Nick Clegg. Brown had de mond vol over "voorspoed voor iedereen", Cameron hamerde op "verandering" en Clegg hield het bij "billijkheid". Het debat verliep geanimeerd waarbij de kandidaten niet nalieten elkaar in de rede te vallen. Verdacht jong Na een tiental minuten zette Brown de aanval in tegen Cameron, die aan de kop staat van de peilingen. "U kan uw politiek beleid niet bijspijkeren zoals u uw kiesaffiches bijwerkt", alludeerde Brown op de affiches die een verdacht jonge Cameron tonen. Immigratie, criminaliteit en de hervorming van het politieke systeem waren enkele van de discussie-onderwerpen. Uit een peiling van ITV bleek dat Clegg met een score van 55 procent heel wat Britten had weten te charmeren. Sky News organiseert het tweede debat.